Twee woningen door brandstichting in vlammen opgegaan

Papoe P. heeft afgelopen zaterdagmorgen een huis aan de Snijbonenstraat in het ressort Munder Buiten in brand gestoken. Ook een huis van zus dat ook op het terrein is, brandde af.

De zus van Papoe woont met haar man en drie kinderen in het ene huis en een zwager van haar woont in het ander huis op het erf.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat Papoe een psychiatrisch patiënt is. Op die bewuste zaterdagmorgen ging hij thuis bij zijn zus. Op dat moment waren alleen de kinderen in huis.

Papoe stuurde de kinderen uit het huis waarna hij vermoedelijk geld uit het huis weg nam. Daarna verliet hij de plaats.

Kort daarna verscheen hij weer ter plaatse en stuurde de kinderen weer uit hun woning. Bij die gelegenheid had hij een fles inhoudende vermoedelijk gasoline bij zich.

Hij besprenkelde de woning met het brandstof en stak die vervolgens aan. Na zijn daad verliet Papoe de plaats.

Hij werd niet ver van de Snijbonenstraat door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie.

Door de criminele daad van Papoe zijn beide woningen afgebrand. De huizen waren niet tegen brand verzekerd.

Papoe is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up