Twee personen neergeschoten tijdens roofoverval

Twee bewoners zijn donderochtend tijdens een roofoverval in hun woning neergeschoten door de criminelen.

De gewonde slachtoffers zijn de 20-jarige J.S. en de 68-jarige A.K. Intussen hebben RBTP-leden de 29-jarige verdachte Saverio S. kunnen aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Volgens de politie van het Ressort Centrum waren twee gewapende en gemaskerde criminelen een woning binnengedrongen. De partner van J. S. hoorde een geluid bij de voordeur van hun woning. Zij liep naar voren om na te gaan wat er aan de hand was en op dat moment werd zij door de criminelen overvallen in de woonkamer van het huis.

J.S. reageerde op dat gestommel afkomstig van de overrompeling enschoot zijn partner te hulp. Daarbij werd hij door een van de criminelen neergeschoten. J.S. werd geraakt aan zijn zitvlak.

A.K. verscheen na J.S. ook in de woonkamer en werd overrompeld door de criminelen. Hij verzette zich tegen ze en ook hij werd neergeschoten. De man werd in zijn buikstreek geraakt en verloor kort daarop het bewustzijn. Beide gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Uit de woning is een kluis gestolen met daarin een groot geldbedrag in vreemde valuta. Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg.

Met behulp van camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld. Politieambtenaren van de RBTP deden de locatie aan en troffen de vluchtauto en Saverio S. aan.
Hij werd aangehouden en vervolgens overgedragen aan Recherche Paramaribo.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up