Trump aangeschoten wild, maar Democraten verdeeld over afzetting: ‘Ieder ander zou zijn gearresteerd en opgesloten’

Redactie GFC Nieuws — Binnen de Democratische Partij is een fel debat losgebroken over de vraag of Donald Trump wel of niet afgezet moet worden. Directe aanleiding is het veelbesproken onderzoek van Robert Mueller. Daaruit bleek volgens sommige Democraten dat Trump wel degelijk strafbare handelingen heeft gepleegd: “Iedere andere persoon die deed wat Trump heeft gedaan, zou onmiddellijk zijn gearresteerd en in de gevangenis zijn gesmeten.”

Mueller concludeerde dat de Russen wel degelijk en in strijd met de Amerikaanse wetgeving hebben geprobeerd de verkiezingen van 2016 te beinvloeden om te zorgen dat Trump aan de macht kwam.

In die periode was er veelvuldig contact tussen leden van het campagneteam van Trump en vertegenwoordigers van de Russische regering.

Leden van het campagneteam logen over die contacten. Trump zou ook van alles gedaan hebben om het onderzoek te dwarsbomen, eveneens een strafbaar feit.

Senator Elizabeth Warren (Dem.) zei dat ieder ander die deed wat Trump volgens het rapport van Mueller had gedaan, meteen zou worden gearresteerd en opgesloten zou worden.

Onethisch en gewetenloos

Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, pleitte maandag nog ervoor voorlopig geen pogingen te doen Trump af te zetten ondanks zijn “zeer onethische en gewetenloze gedrag”.

Zij was, met het verkiezingsjaar 2020 binnen handbereik, van mening dat er voldoende andere (en politiek minder riskante) middelen waren om Trump ter verantwoording te roepen voor de zaken die in het rapport van Mueller naar boven waren gekomen.

Andere Democraten vinden echter dat hiermee een verkeerd signaal zou worden afgegeven. Trump en zijn opvolgers zouden hieruit kunnen concluderen dat ernstige wandaden zullen worden getolereerd door een wetgevende tak die bang is voor politieke consequenties.

De Democratische senator Kamala Harris zei maandag dat zij het Congres zou ondersteunen als dat zou besluiten tot afzetting.

Niet schuldig, maar zeker niet onschuldig

Mueller zei bij de presentatie van zijn onderzoek dat niet kon worden geconcludeerd dat Trump zich aan een misdrijf schuldig had gemaakt. Maar evenmin kon worden bewezen dat hij helemaal onschuldig is.

Mueller koos er bewust voor niet te concluderen dat Trump schuldig was, omdat hij als zittend president niet voor de rechter gebracht kon worden.

Bovendien zou een aanklacht invloed hebben op zijn bewind en zelfs kunnen leiden tot een afzettingsprocedure. Een beschuldiging zonder aanklacht en zonder berechting zou de indruk wekken dat Mueller niet eerlijk handelde ten opzichte van Trump.

De onderzoekers konden hem echter evenmin zuiveren van alle blaam, “omdat zijn handelingen er niet op wezen dat hij onschuldig was”.

 

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up