In Suriname blijft de auto hét statussymbool bij uitstek.
Volgens lifestyledeskundige en trendwatcher Patricia Wong draait het bij veel mensen om indruk maken, zelfs als dat betekent dat ze zichzelf financieel klem zetten.
“Mensen steken zich diep in de schulden voor een dure auto, ook al kunnen ze nauwelijks rondkomen,” zegt Patricia in een gesprek met GFC Nieuws Lifestyle.
Het bezit van een eigen huis? Dat komt volgens haar tegenwoordig niet eens op de tweede plaats.
Na de auto volgen dure kleding en gouden sieraden als belangrijke statussymbolen.
“Het bizarre is dat een persoon met tien huizen en een goedgevulde bankrekening nog steeds niet gezien wordt als iemand met status, als hij in een oude auto rijdt,” legt Patricia uit.
“Dat is natuurlijk een absurde gedachtegang.”
Volgens haar is het tijd om deze oppervlakkige normen en waarden te herzien.
In Suriname wordt vaak ten onrechte aangenomen dat een dure auto gelijkstaat aan rijkdom, terwijl veel mensen met zo’n auto in werkelijkheid grote schulden hebben of zelfs in een huurhuis wonen.
Patricia roept op tot een mentaliteitsverandering: “Echte rijkdom gaat niet om wat je laat zien, maar wat je opbouwt voor de toekomst.”
Veel Surinamers verspillen onnodig geld: Drie tips om elke maand meer SRD’s te besparen
Foto ter illustratie.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com