Transplantatie varkenshart naar mensen mogelijk binnen drie jaar

GFC NIEUWS- Het transplanteren van varkensorganen, waaronder het hart, naar het menselijk lichaam zal binnen drie jaar mogelijk zijn, zegt de pionier van harttransplantaties in Engeland, Terence English.

Tijdens de herdenking van het 40-jarig jubileum van de eerste succesvolle harttransplantatie afgelopen week in Engeland zei de 87-jarige English dat later dit jaar een menselijke nier verwisseld zal worden met die van een varken.

Als het resultaat van xenotransplantatie – het transplanteren van organen of weefsels tussen verschillende soorten (meestal tussen mens en dier) – bevredigend is met varkensnieren, is het verwachtbaar dat ook het varkenshart binnen enkele jaren getransplanteerd kan worden naar mensen, zegt English.

“Als het werkt met een nier, zal het ook werken met een hart.”

Door een tekort aan menselijke donorharten zoeken wetenschappers naar alternatieven. Transplantatie van varkensharten – die sterk op ons hart lijken – is een optie die al lang wordt onderzocht maar met meerdere problemen kampt.

Eén daarvan is de afstoting van het varkenshart door het immuunsysteem.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up