Transgender asielzoeker dood na invrijheidstelling

De 25-jarige transgender, Johana Medina Leon uit El Salvador, overleed zaterdag in het ziekenhuis in El Paso, Texas.

De vrouw werd in april ingesloten in een Immigratiecentrum, nadat ze de grens had overgestoken. Vorige week klaagde ze van pijn op de borst en werd ze in vrijheid gesteld.

De vrouw werd dinsdag opgenomen in een ziekenhuis en overleed daags daarna. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Het Immigratiecentrum zegt als reactie op beschuldigingen, dat zij geen derderangsbehandeling geeft aan transgender – en of homoseksuele asielzoekers.

Critici menen echter dat dit een typisch voorbeeld is van slechte behandeling van transgenders in detentie.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up