“Training Waardeketen Management, productontwikkeling en waarde toevoeging voor kleinschalige visserijsector in Suriname”

De “training Waardeketen Management, productontwikkeling en waardetoevoeging voor de kleinschalige visserijsector in Suriname” wordt verzorgd om in te spelen op de noodzaak om het visserscollectief te trainen.

Het collectief wordt getraind in technieken en vaardigheden voor de implementatie van Goede Verwerkingspraktijken (Good Manufacturing Practices (GMP) en Goede Hygiënische Praktijken (Good Hygienic Practices (GHP).

Verder wordt er tijdens deze training voortgeborduurd op hetgeen behandeld is tijdens module 1; te weten: het analyseren van de waardeketen en het identificeren van commercieel haalbare marktoplossingen en gendergelijkheid met de focus op productontwikkeling via kansenherkenning en benadering van waarde proposities. De training wordt verzorgd door Q Point BV en Capricorn Project in samenwerking met LVV en het Wereld Natuurfonds (WWF).

Deelnemers worden blootgesteld aan een breed scala aan interventies ter bevordering van duurzame marktgerichte oplossingen op het gebied van: markttoegang, marktvraag, inputaanbod, technologie -/ productontwikkeling, managementopleiding, beleidshervorming en toegang tot financiering. De trainers zullen ook specifieke richtlijnen geven om gender te integreren in de ontwikkeling van waarde toevoegende activiteiten.

De training is praktisch ingesteld met het doel de deelnemers te leren de visserij waardeketen, waar ze deel van uitmaken, op een nieuwe analytische manier te observeren, alsook hun rollen en onderlinge relaties.

Gedurende de week zal de groep de vis-waardeketen analyseren en opzoek gaan naar waarde toevoegende activiteiten om het inkomen en de positie van de leden van SUNFO/VISCOL in de waardeketen te verbeteren.

De groep zal eveneens werken aan een analyse voor de waardeketen van de vis en deze omzetten in waarde toevoegende activiteiten met betrekking tot de behandeling en verwerking van vis aan boord van met name bij boten, transport en verwerking (GMP en GHP) van de vis.

Delen:

Meer nieuws

Ode aan Inheemsen in Palmentuin

GFC NIEUWS- Jaren terug is advies uitgebracht aan de regering voor het plaatsen van een gedenkteken voor de Inheemse mannen, vrouwen en kinderen die tijdens…

Delen:

Dorpen in Para bezorgd over veiligheid

GFC NIEUWS- De Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica kondigt verscherpte en gemeenschappelijke actie aan voor het recht op veiligheid, begaanbare wegen en…

Delen:

Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven

GFC NIEUWS- In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Delen:

Delen:

Adviesprijs HI&T per kippenei SRD 1.40

GFC NIEUWS- De adviesprijs van kippenei is door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vastgesteld op SRD 1.40 per stuk. Delen:

Delen:

ARVAS wil certificering koeltechnici

GFC NIEUWS- De Associatie voor Air-conditioning Refrigeration and Ventilation Association Suriname (ARVAS) bracht vorige week een kennismakingsbezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van…

Delen:

Viskeuringsinstituut verder geaccrediteerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium van de Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is sedert 2017 in de branche van…

Delen:

VMS schort acties op met 3 weken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdag tijdens een zeer druk bezochte ledenvergadering besloten om de aangekondigde acties met 3 weken…

Delen:
Scroll Up