Training in macro-fiscale planning en projecties door CARTAC

Op aanvraag van het ministerie van Financiën heeft het Caribbean Technical Assistance Center (CARTAC) jonge economische medewerkers van haar economische en fiscale afdelingen getraind in de technieken van macro-fiscale en economische projecties. Hiermee is capaciteitsversterking gegeven aan het ministerie en het Bureau voor de Staatsschuld op het vlak van analyses over de houdbaarheid van de overheidsfinanciën.

De trainer, Embert StJuste, is de macro-economische adviseur bij het CARTAC en een national van St. Lucia. Zijn ervaringen op het ministerie van Financiën van St. Lucia en op de Eastern Caribbean Central Bank (ECCB) maakte dat hij zich goed kon inbeelden in de problematiek van Suriname.

De medewerkers hebben het als zeer nuttig ervaren om de eigen problematiek in een theoretisch kader te plaatsen en economische tools voor analyse beter onder de knie te kunnen krijgen.

Aan het eind van zijn bezoek heeft StJuste een meeting gehad met de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. De minister sprak zijn erkentelijkheid uit over de rol van CARTAC in technische assistentie en training aan de Surinaamse instituten.

Ook de bijdrage van StJuste in deze fase van hervormingen op het ministerie en de nieuwe aanpak van fiscaal en financieel management is door de minister geprezen. Van de CARTAC-expert ontving het ministerie de toezegging voor verdere ondersteuning.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up