Training ‘Goede Agrarische Praktijk’ voor ondernemers in Coronie

De agrarische coöperatie “Wi Uma fu Sranan” heeft een training, Goede Agrarische Praktijk (GAP), verzorgd aan ondernemers in Coronie.

Deze training werd verzorgd op zaterdag 23 maart 2019, op het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) in het district Coronie.

Het goed opgekomen publiek kreeg een presentatie over de inhoud van GAP.
Ten eerste werd aangegeven dat de veiligheid van voedsel altijd een voorkeurspositie verdient. De kwaliteit van het product dient ook te voldoen aan de gebruikelijke voorwaarden.

Het beschermen van het milieu en de bescherming van de medewerkers tijdens het vervullen van de taken dienen ook de nodige aandacht te krijgen en niet te worden verwaarloosd. Indien men zich kan houden aan de regels van de GAP, kunnen de kosten zonder meer worden bespaard.

GAP kan bijdragen aan het houden van een goede administratie en registratie van het inkomen en de uitgaven van het bedrijf of de ondernemer.

Men heeft het vaak over plantmateriaal, plantvermeerdering, jonge plantjes vanuit het zaad of het kant en klaarmaken, om te gaan planten.

Voor dit beginproces zijn er regels beschikbaar bij de GAP, zowel bij het oogsten als bij de verwerking van het product dient men zich te houden aan de regels.

Kortom, vanaf het inzaaien tot aan het oogsten en verwerken van de producten zijn er regels en werkmethodes beschikbaar voor ondernemers binnen de standaarden van Goede Agrarische Praktijk (GAP).

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up