Topman Trinidadiaanse politie gezocht door criminelen: ‘Omdat ik de juiste mensen pijn doe’

Redactie GFC Nieuws — De Trinidadiaanse politiecommissaris Gary Griffith bevestigt dat er een prijs op zijn hoofd staat. Twee criminele bendes willen huurmoordenaars inzetten om hem en zijn gezin te vermoorden.

Griffith is vorig jaar verscheidene malen met de dood bedreigd, schrijft de T&T Guardian. Alleen al tussen 18 en 24 november werd hij vijfmaal telefonisch bedreigd; bij twee gelegenheden werd ook oppositieleider Kamla Persad-Bissessar bedreigd.

Drie personen, onder wie een jongen van 12, zijn voor deze bedreigingen gearresteerd.

Twee miljoen dollar

In het rapport van een onderzoek dat naar aanleiding van deze incidenten werd verricht, staat dat een prijs is gezet op het hoofd van de commissaris; daarvan zou de helft vooraf en het restant “na de job” worden betaald.

Commissaris Griffith vermoedt dat hij “dood moet” vanwege enkele recente grote drugsvangsten. Er zouden meerdere opdrachten gegeven zijn, waaronder “een hit van twee miljoen dollar. Ik was teleurgesteld, ik dacht dat ik iets meer dan dat waard was.

Het feit dat dit opduikt betekent dat ik de juiste mensen pijn doe”, zegt Griffith.

Foto: Facebook

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up