Topman Trinidadiaanse politie gezocht door criminelen: ‘Omdat ik de juiste mensen pijn doe’

Redactie GFC Nieuws — De Trinidadiaanse politiecommissaris Gary Griffith bevestigt dat er een prijs op zijn hoofd staat. Twee criminele bendes willen huurmoordenaars inzetten om hem en zijn gezin te vermoorden.

Griffith is vorig jaar verscheidene malen met de dood bedreigd, schrijft de T&T Guardian. Alleen al tussen 18 en 24 november werd hij vijfmaal telefonisch bedreigd; bij twee gelegenheden werd ook oppositieleider Kamla Persad-Bissessar bedreigd.

Drie personen, onder wie een jongen van 12, zijn voor deze bedreigingen gearresteerd.

Twee miljoen dollar

In het rapport van een onderzoek dat naar aanleiding van deze incidenten werd verricht, staat dat een prijs is gezet op het hoofd van de commissaris; daarvan zou de helft vooraf en het restant “na de job” worden betaald.

Commissaris Griffith vermoedt dat hij “dood moet” vanwege enkele recente grote drugsvangsten. Er zouden meerdere opdrachten gegeven zijn, waaronder “een hit van twee miljoen dollar. Ik was teleurgesteld, ik dacht dat ik iets meer dan dat waard was.

Het feit dat dit opduikt betekent dat ik de juiste mensen pijn doe”, zegt Griffith.

Foto: Facebook

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up