Toetsenbord-app lekt data van 31 miljoen gebruikers

Persoonlijke informatie van 31 miljoen gebruikers van toetsenbord-app AI.type is uitgelekt door een slecht beveiligde server. Dat schrijft NU.nl.

Het lek werd aangetroffen door beveiligingsbedrijf Kromtech Security Center meldt ZDNet dinsdag. Na aandringen bij de ontwikkelaar van de app, is de server dit weekend beveiligd. De ontwikkelaar erkent dat er sprake was van een lek.

AI.type is een slim toetsenbord voor Android en iOS, dat zegt te leren van het typegedrag van gebruikers. Volgens de ontwikkelaar heeft de app veertig miljoen gebruikers.

De server die de app gebruikt voor zijn woordvoorspellingen, bleek niet te zijn beveiligd. Daardoor kon iedereen zonder wachtwoord bij de 577 gigabyte aan data die het bedrijf over gebruikers bewaarde. Alleen de data van Android-gebruikers lijkt te zijn uitgelekt.

Foto: 123RF

Meer technologienieuws

Beveiligingslek in babycamera’s

De Consumentenbond in Nederland heeft bezitters van babycamera’s van Foscam gewaarschuwd om zo snel mogelijk te updaten. Een beveiligingslek stelt hackers in staat om stiekem…

Politie rolt Nederlandse phishingbende op

De Nederlandse politie heeft een phishingbende opgerold, die vooral geld van Belgische slachtoffers heeft gestolen. In totaal zijn zes Nederlandse verdachten van tussen de twintig…

Scroll Up