Toenemende rassenhaat en religieuze onverdraagzaamheid in VS

Het aantal haatmisdrijven in de Verenigde Staten is in 2017 met 17 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Doelwitten zijn vooral zwarten en joden.

Dat staat in een rapport van de Amerikaanse FBI. Volgens het rapport waren de meest voorkomende misdrijven gebaseerd op ras, etniciteit en afkomst (59,6 procent).

Daarna volgen religie (20,6 procent) en seksuele geaardheid (15,8 procent). Naast de 7.106 single-bias incidenten die vorig jaar werden gemeld, werden er ook 69 haatmisdrijven met meerdere vooroordelen gemeld.

Zwarte Amerikanen waren het vaakst het doelwit (2013 aanvallen), tegenover 741 aanvallen tegen witten.

Het rapport verscheen minder dan drie weken nadat een schutter 11 mensen had gedood en zeven had gewond bij een aanslag op een synagoge in Pittsburg (Pennsylvania).

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up