Tips om te minderen of stoppen met drinken

Als je drinkt, is het beter dit te beperken tot maximaal één glas per dag. Vind je het moeilijk te minderen met alcohol? Hieronder zeven tips om te minderen of stoppen met drinken.

Zorg dat je een grens stelt. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je in het weekend één glas mag.

Probeer alcoholvrije drank.

Drink geen alcohol als je dorst hebt. Je krijgt dan juist meer dorst.

Houd een dagboek bij met hoeveel je drinkt en waarom. Probeer daarna het patroon dat je erin ziet te doorbreken. Je kunt bijvoorbeeld op tijden dat je altijd drinkt iets anders gaan doen, zodat je niet kunt drinken.

Schrijf de redenen op waarom je wilt minderen of stoppen met drinken. Kijk regelmatig naar dit lijstje. Het kan helpen hem op een plek te leggen waar je vaak komt.

Zorg dat je je antwoord klaar hebt als iemand je alcohol aanbiedt. Zo wordt het makkelijker alcohol te weigeren.

Als er bepaalde situaties zijn waarin je het moeilijk vindt om niet te drinken, kan het handig zijn van tevoren te bedenken wat je in die situatie kunt doen.

Onthoud dat je voor je gezondheid beter geen alcohol kunt drinken.

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Scroll Up