Tips om geld te besparen bij het boodschappen doen

Veel geld uitgeven aan eten is iets waar we allemaal schuldig aan zijn. Toch is het niet moeilijk om met enkele kleine veranderingen een hoop geld te besparen. Hieronder tips die je in je achterhoofd moet houden wanneer je naar de supermarkt gaat:

1. Beslis wat je wil eten. Opstaan wordt meteen veel leuker wanneer je weet dat je verschillende opties hebt.

2. Neem je lunch van thuis mee. Zorg dat je altijd verschillende lekkere ingrediënten in je koelkast hebt liggen die je ’s avonds snel kunt klaarleggen voor de dag erna.

3. Plan je maaltijden voor heel de week. Je kan zoveel geld en tijd besparen wanneer je op voorhand weet wat je gaat eten die week.

4. Kook op voorhand. Heb je zondag een hele dag niets te doen? Dan kan je beter je energie in een nuttige bezigheid steken. Je zal jezelf dankbaar zijn wanneer je in het weekend al soep hebt gemaakt of groenten hebt gesneden.

5. Koop huismerken. Het merk dat je alle dagen gebruikt lijkt de meest logische en beste keuze, maar dat is niet altijd zo. Vaak zijn huismerkproducten exact hetzelfde en beter voor de portemonnee!

6. Beperk je niet tot één winkel. Neem een kijkje in welke winkel producten het goedkoopst zijn.

7. Smijt die take-away menu’s weg. Een overvolle schuif met vijf verschillende menu’s van alle restaurants uit de buurt? Heb je er toch echt nog eens zin in gebakken rijst? Dan kan je dat menu waarschijnlijk ook online vinden.

8. Diepvries is je beste vriend. Koop ingevroren vruchten, ze zijn even gezond en lekker als vers fruit, en helemaal perfect voor smoothies en gerechten. Maar ook groenten, vis en vlees zijn van topkwaliteit wanneer ze uit de diepvries komen. Ze smaken even goed en zijn vaak nog goedkoper ook.

9. Hou je aan seizoensgebonden producten. Wanneer je de typische producten uit het seizoen koopt, bespaar je veel geld en leer je misschien ook nog eens andere ingrediënten kennen.

10. Weet van welke producten je in grote hoeveelheden kan kopen. Eet je sowieso minstens één dag per week pasta en/of rijst? Koop dan een family pack.

Meer lifestylenieuws

Wat te doen bij een zonnesteek?

Wanneer u klachten krijgt van misselijkheid, duizelig en/ of hoofdpijn, heeft u waarschijnlijk een zonnesteek. Door de warmte raakt de lichaamstemperatuur ontregeld en deze loopt…

Makkelijk water besparen

Op onze hele wereld is maar een beperkte hoeveelheid drinkwater beschikbaar, dat is het water dat wij gebruiken om uiteraard te drinken, maar ook om…

Seks maakt écht gelukkig

Seks is plezierig, dat weten we allemaal. Maar volgens wetenschapper Todd Kashdan en zijn onderzoeksteam kan een vrijpartij ook heel diepgaand zijn. Ze beweren dat…

Happy single: 5 tips van de wetenschap

Klinisch psycholoog Jennifer Taitz schreef het boek How to Be Single and Happy. Daarin bespreekt ze alle wetenschappelijk bewezen tips die je gelukkiger maken wanneer…

Scroll Up