Tientallen bewoners Marowijne ontvangen bereidverklaring

Tientallen bewoners van het district Marowijne hebben vandaag hun bereidverklaring in ontvangst genomen in aanwezigheid van de minister van Ruimtelijke Ordening en Grondbeheer (RGB), Roline Samsoedien. Zij gaf aan dat de regering, met de uitgifte van de bereidverklaring, probeert om burgers een stukje rechtszekerheid te geven op het stuk land dat is aangevraagd.

Samsoedien drukte de bewoners op het hart om zo spoedig mogelijk de vervolgstappen te ondernemen om te kunnen beschikken over de grond die zij hebben aangevraagd. Zij is zich ervan bewust dat vele Moengonezen aan landbouw doen op gronden waarop zij nog geen titel hebben. “Deze groep zal dan ook de nodige aandacht moeten krijgen”, stelde de minister.

Districtscommissaris Kali feliciteerde de bewoners die in aanmerking zijn gekomen voor de verklaring. NDP-parlementariër Grace Watamaleo verzekerde de bewoners dat zij zeer spoedig een volgende ronde van uitgifte mogen verwachten voor het district Marowijne.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up