Tien leerlingen strijden vandaag voor VOJ Student Excellence Award

De vijftien best geslaagden (top 9 Mulo en top 6 LBO) zijn al bekend. Vanavond geven de tien finalisten (6 Mulo en 4 LBO) aan een jurypanel een presentatie over zichzelf, de barrières die zij hebben overwonnen bij het bereiken van hun uitstekende schoolprestaties, hun buitenschoolse activiteiten en hun ambities.

Deze presentaties worden door de juryleden op basis van vooraf gedefinieerde criteria beoordeeld. Hieruit volgt de winnaar voor het Mulo-niveau en een winnaar voor het LBO-niveau. De winnaars kunnen mooie prijzenpakketten winnen voor zichzelf en voor de school.

Voor de beste en meest succesvolle leerlingen in de eindexamenklas van de VOJ-scholen (Mulo en LBO) in Suriname is door de Rotary Club of Paramaribo (RCP) sinds 2005 het VOJ Student Excellence Award-project in het leven geroepen. De laatste jaren wordt dit evenement georganiseerd in samenwerking met de Rotaract Club of Paramaribo.

Het doel van de VOJ Student Excellence Award is het stimuleren en belonen van uitmuntende schoolprestaties binnen het VOJ, waarbij tevens aandacht is voor buitenschoolse inzet van de leerlingen. De achterliggende gedachte is dat hiermee een bijdrage wordt geleverd aan het motiveren van toekomstige generaties leerlingen en het bevorderen van de kwaliteit van het geboden onderwijs.

Afgelopen weekend is door de Rotary Club of Paramaribo een trainingsweekend georganiseerd voor de vijftien best geslaagden op VOJ-niveau ter voorbereiding op de finale en de awarduitreiking. Gedurende het weekend heeft naast training (communicatie, presentatie-technieken en motivational speeches) de selectie plaats gevonden van de tien finalisten voor vooravond.

De finalisten zijn: Danitsha Aboikoni (Hockey-LBO), Adheesh Goerchan (Shri Vishnu-Mulo), Rubiënsa Jabini (Savitri-Mulo), Yashwani Kandhai (Shri Hanuman-Mulo), Nourjanie Martodikromo (Johannes Vrolijk-Mulo), Suraja Parman (Schneiders-Howard-Mulo), Shivani Rambali (Oedayraisingh Varmaschool, LBO), Rebecca Ramgoelam (STS-1, LBO), Shareena Sewratan (M.R. Dayanand-Mulo) en Michellé Wong-Chung (Koender-LBO).

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up