Tien leerlingen strijden vandaag voor VOJ Student Excellence Award

De vijftien best geslaagden (top 9 Mulo en top 6 LBO) zijn al bekend. Vanavond geven de tien finalisten (6 Mulo en 4 LBO) aan een jurypanel een presentatie over zichzelf, de barrières die zij hebben overwonnen bij het bereiken van hun uitstekende schoolprestaties, hun buitenschoolse activiteiten en hun ambities.

Deze presentaties worden door de juryleden op basis van vooraf gedefinieerde criteria beoordeeld. Hieruit volgt de winnaar voor het Mulo-niveau en een winnaar voor het LBO-niveau. De winnaars kunnen mooie prijzenpakketten winnen voor zichzelf en voor de school.

Voor de beste en meest succesvolle leerlingen in de eindexamenklas van de VOJ-scholen (Mulo en LBO) in Suriname is door de Rotary Club of Paramaribo (RCP) sinds 2005 het VOJ Student Excellence Award-project in het leven geroepen. De laatste jaren wordt dit evenement georganiseerd in samenwerking met de Rotaract Club of Paramaribo.

Het doel van de VOJ Student Excellence Award is het stimuleren en belonen van uitmuntende schoolprestaties binnen het VOJ, waarbij tevens aandacht is voor buitenschoolse inzet van de leerlingen. De achterliggende gedachte is dat hiermee een bijdrage wordt geleverd aan het motiveren van toekomstige generaties leerlingen en het bevorderen van de kwaliteit van het geboden onderwijs.

Afgelopen weekend is door de Rotary Club of Paramaribo een trainingsweekend georganiseerd voor de vijftien best geslaagden op VOJ-niveau ter voorbereiding op de finale en de awarduitreiking. Gedurende het weekend heeft naast training (communicatie, presentatie-technieken en motivational speeches) de selectie plaats gevonden van de tien finalisten voor vooravond.

De finalisten zijn: Danitsha Aboikoni (Hockey-LBO), Adheesh Goerchan (Shri Vishnu-Mulo), Rubiënsa Jabini (Savitri-Mulo), Yashwani Kandhai (Shri Hanuman-Mulo), Nourjanie Martodikromo (Johannes Vrolijk-Mulo), Suraja Parman (Schneiders-Howard-Mulo), Shivani Rambali (Oedayraisingh Varmaschool, LBO), Rebecca Ramgoelam (STS-1, LBO), Shareena Sewratan (M.R. Dayanand-Mulo) en Michellé Wong-Chung (Koender-LBO).

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up