Tien cm “duivelshoorn” operatief verwijderd van kruin man

GFC NIEUWS- Een tien centimeters lange “duivelshoorn” die groeide op de kruin van een man nadat hij zijn hoofd ergens tegen sloeg, is eindelijk verwijderd.

Shyam Lal Yadav, 74, uit India zegt dat de eenhoornachtige bult ruim vijg jaar geleden begon te groeien, maar heeft die nu laten verwijderen.

Het werd aanvankelijk onder controle gehouden door zijn kapper, maar de hoorn werd hard en lang en moest hij een ziekenhuis bezoeken voor hulp.
De dokter diagnosticeerde een talghoorn.

Zo’n “duivelshoorn”, zoals de aandoening ook wel wordt genoemd, bestaat uit een ophoping van het eiwit keratine, dat ook voorkomt in nagels en menselijk haar. Het kan in heel zeldzame gevallen ontstaan bij bejaarden op lichaamsplekken die vaak blootgesteld worden aan zonlicht.

De arts verwijderde de hoorn met een steriel scheermes en gebruikte huidweefsel om de opening in zijn hoofd te bedekken.

Naar verluidt zou de wonde nu volledig genezen zijn. De aandoening is meestal goedaardig, maar de man moet een behandeling ondergaan om teruggroei te voorkomen.

De talghoorn was zo’n zeldzaam geval dat Gajbhiye de case heeft opgegeven ter publicatie in het medische vakblad International Journal of Surgery.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer bizar nieuws

Wormburgers binnenkort te koop in Engeland

GFC NIEUWS- Een stadsboerderij in Ealing, Londen (Engeland), heeft een burger ontwikkeld van wormen en beweert dat die lekkerder smaakt dan rundvlees. Zie ook een…

Delen:

Man wordt wakker met spin in oor

GFC NIEUWS- Liam Gomez (27) werd wakker met een verstopt gevoel en enorme pijn in zijn oor. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:

Ontploft toilet doodt vrouw

GFC NIEUWS- Een vrouw is gestorven nadat een mobiele toilet waarop ze zat vlam vatte en ontplofte. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:
Scroll Up