“The first ever All Female Crew” binnen SLM vandaag

Vandaag, woensdag 16 januari, vertrekt omstreeks 09:30 uur “The first ever All Female Crew” binnen de Surinaamse luchtvaartgeschiedenis met de B737-700, “District of Saramacca”, vanuit de J.A.Pengel International Airport met als bestemming de Reina Beatrix international Airport, Aruba.

De directie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij is bijzonder trots op deze historisch feit binnen de Surinaamse Luchtvaart. Woensdag 16 januari 2019 is voor de Staat Suriname daarom een markante dag, de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij bereikt een mijlpaal.

Binnen het vliegerscorps van de SLM was er in de achter ons liggende jaren slechts één vrouwelijke vlieger te bespeuren, Astrid Deira. Captain Deira heeft bij de SLM een indrukwekkende staat van dienst.

Aan het pilotencorps van de SLM is bij de laatste lichting nog een vrouw toegevoegd, Sha’ira Zuiverloon, met haar 22 jaren is zij de jongste telg binnen dit corps.

Sha’ira heeft als rolmodel haar vader, José Zuiverloon, die reeds jaren deel uitmaakt van de flight crew van de SLM.

Een enthousiaste ”Surinam Airways All Female Crew” bestaande uit Captain, Astrid Deira met als First Officer Sha’ira Zuiverloon en cabine crew, Purser Jo-Ann Leysner en de Cabin Attendants Ifna Bernadin en Nancy Kasanngaloewar, zal voor de SLM deze historische vlucht uitvoeren.

Vermeldenswaard is dat de complete afhandeling en uitvoering (loadcontrol, loadsheet en flightplan) voor deze vlucht door vrouwen wordt bewerkstelligd. Deze operatie mag dan met terechte trots genoemd worden de allereerste “All Female Flight Operation” in de Republiek Suriname, een bijzonder gebeuren binnen de Surinaamse luchtvaart historie en een aanmoediging voor de jeugd.

“Girl power” the slogan that encourages and celebrates women’s empowerment, independence, and confidence, komt middels deze SLM-vluchtoperatie helemaal tot uiting.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up