Terugkeer Koude Oorlog? Amerikanen en Russen richten wapens op elkaar

Redactie GFC Nieuws — Moskou reageert op de Amerikaanse dreiging in Europa. De VS plaatste anti-raketelementen in Roemenië, gericht op Rusland. De Russen reageerden met strategische bommenwerpers en raketsystemen op de Krim. Die moeten Rusland beschermen tegen Amerikaanse aanvallen vanuit Europa.

Viktor Bondarev, hoofd van het Defensie- en Veiligheidscomité van de Russische Federatie, noemde de installatie van het Amerikaanse MK-41 raketsysteem in Roemenië een “serieuze uitdaging.”

Het Russische Ministerie van Defensie nam de uitdaging aan en zette squadrons van Tu-22M3 langeafstand raketdragende bommenwerpers op de Krim in.

Ook de ultramoderne raketsystemen van Rusland, waaronder S-300 en S-400, Buk-M2, Pantsir-S1 en twee modificaties van de nucleair geschikte Iskander, zijn op het schiereiland gestationeerd.

De Tu-22M3 bommenwerpers kunnen kernkoppen afleveren op elke plek in Europa. Zij zijn ook in staat vijandelijke raketafweer en luchtverdedigingsvoorzieningen te raken.

De VS plaatsten in 2016 anti-raketelementen in Roemenië en begonnen in hetzelfde jaar met de bouw van een andere site in Polen. Washington beweerde dat dit nodig was om Iraanse en Noord-Koreaanse ballistische raketten tegen te houden. Rusland bestempelde deze stappen echter als een ernstige bedreiging voor zijn nationale veiligheid.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up