Tegenstander migratie stelt voor moskee te bouwen om immigratie te stimuleren

Redactie GFC Nieuws — Alsof islambestrijder Geert Wilders de eerste steen legt voor een moskee: zo kwam het voorstel van een extreemrechtse politicus over. Het Zweedse gemeenteraadslid stelde voor een moskee te bouwen om migranten naar zijn stad te lokken. Zijn partijgenoten zijn verbijsterd en noemen zijn voorstel “bedroevend”.

Het Zweedse stadje Kramfors telt 6000 inwoners. Dat waren er veel meer, maar jaarlijks trekken zo’n 100 mensen weg.

Nieuwkomers zouden de stad nieuw leven kunnen inblazen, vindt de 63-jarige Mark Collins van de Zweedse Democraten (SD). “Mijn idee is dat als je een moskee en een cultureel centrum hebt, je de moslims stimuleert om verantwoordelijk te zijn voor onze stad en het gebied hier omheen,” zegt hij.

Opmerkelijk, want zijn partij is sterk tégen immigratie en multiculturalisatie.

“Hij nam niet de tijd om ons programma te lezen of met andere partijleden te overleggen over de kwestie, wat vreemd is,” zei SD-woordvoerder Henrik Gustafsson tegen Zweedse media.

“Zij [de migranten] zijn nu eenmaal hier. Het heeft geen zin daar in een hoekje over te gaan zitten mokken,” vindt Collins.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up