SZF voorbereid op drukte

De Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) draagt een klantvriendelijk beleid heel hoog in haar vaandel. Klantvriendelijkheid is een van de topprioriteiten voor het SZF. Sinds de overname van de basiszorgverzekering in juni 2016 heeft het SZF er alles aan gedaan om waar nodig elke BaZo-/BZVverzekerde tegemoet te komen.

“Als zorginkoper hebben wij de verantwoordelijkheid om dit project goed te trekken”, zegt de organisatie in een persbericht.

Momenteel is het weer enorm druk bij de verschillende SZF-kantoren. Ondanks herhaaldelijke oproepen en bekendmakingen is het helaas zo dat BaZo- en BZV-rechthebbenden tot het laatste moment wachten om hun kaarten te verlengen. Niet zelden komt het voor dat verzekeringen al verlopen zijn.

Het SZF helpt echter iedere rechthebbende. Daarbij is de doelstelling dat iedere verzekerden zo efficiënt mogelijk moet worden geholpen. Het is ons streven te voorkomen dat rechthebbenden zich meerdere malen moeten melden ten kantore van het SZF voor het verlengen van hun kaart.

De groep die zich nu aanmeldt, kan worden onderverdeeld in drie categorieën:

• indieners van nieuwe aanvragen
• rechthebbenden die door het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zijn doorgestuurd naar het SZF om hun verzekering in orde te maken, en
• verzekerden wiens BaZo- of BZV-kaart reeds vervallen is of op punt van vervallen staat Het SZF heeft zich voorbereid op deze drukte.

“Omdat wij de gemeenschap dienen, doen wij er daarom ook alles aan om het onze klanten zo gerieflijk mogelijk te maken. Een goede accommodatie is daar onderdeel van. Er zijn tenten en stoelen geplaatst om de mensen zoals het hoort goed op te vangen. Wij kennen onze verantwoordelijkheid en handelen op basis daarvan naar onze mede Surinamers toe. Tevens doen wij een beroep op de gemeenschap om niet tot het laatste moment te wachten om de kaarten te komen verlengen. Indien u weet dat u kaart vervalt, kunt u twee weken voor de vervaldatum reeds langslopen om uw BaZo- of BZV-kaart te verlengen. Wachten tot het laatste moment zorgt voor problemen en dat wil u en wij van het SZF ook niet. U kunt ons helpen om de drukte te minimaliseren als u zich aan de geldende procedures houdt”, aldus het SZF.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up