Surinamers richten internationaal FinTech bedrijf op

OuroX, de allereerste FinTech startup van Surinaamse komaf, focust zich op het verbeteren van financiële transacties en -interacties in Latijns Amerika en het Caribisch gebied, beginnende uiteraard, in Suriname.

Fintech is een verzamelnaam voor innovatieve producten en diensten in de financiële sector die zijn en worden ontwikkeld om de kwaliteit, snelheid en gebruiksgemak van de financiële dienstverlening te optimaliseren.

Het team bestaande uit jonge, ambitieuze Surinamers is net terug uit Amerika, Zuid Amerika en Azië, waar zij op meerdere Blockchain en FinTech beurzen hebben gestaan ter promotie van OuroX. Wat zij meekregen tijdens hun mini-wereldreis, omringd door de grootste FinTech industrie-experts, was voor hen een bevestiging: Nu kan en moet het gebeuren.

De kans is groot dat u dagelijks geconfronteerd wordt met het gebrek aan beschikbaarheid van FinTech-oplossingen. Simpelweg betalingen overmaken en ontvangen, is niet alleen een gedoe, maar vaak ook niet te doen zonder vertraging en hoge kosten. Dit is een van de vele problemen waar Maya Parbhoe, CEO van OuroX tegen aanliep als Surinaamse ondernemer. Zij besloot OuroX op te richten, die een reeks geavanceerde FinTech-oplossingen zal bieden in de Zuid-Amerikaanse en Caribische regio, waaronder:

Een zeer innovatief handelsplatform OuroX, welke de mogelijkheid biedt tot het kopen en verkopen van o.a. aandelen en digitale assets. Zo ook snelle en betaalbare micro transacties en interactie tussen partijen. Met de exchange kan OuroX beginnende ondernemers, kleine- en grote bedrijven toegang bieden tot internationale exposure en financiering, welke deuren voor hen opent om hun bedrijf te beginnen of uit te breiden.

Een online en mobiel betalingssysteem OuroPay, welke het mogelijk maakt om veilig, snel en tegen een fractie van de huidige kosten geld over te maken. Het biedt Surinamers de mogelijkheid om zelf veilig online te winkelen. En niet te vergeten, buitenlandse overboekingen: geld ontvangen uit het buitenland wordt hiermee makkelijker.

Via OuroPay, zullen overmakingskosten uiteindelijk aanzienlijk lager liggen dan de 8-12% die momenteel gangbaar is. Zo ook wordt via OuroPay een typische transactie in minder dan 12 seconden voltooid in vergelijking met de reguliere wachttijd van 4 dagen tot 2 weken voor dergelijke transacties.

OuroPay zal hiermee inspelen op een enorme markt: In 2017 werd er US$ 75 miljard overgemaakt vanuit de rest van de wereld naar de regio.

Met deze financiële oplossingen is OuroX van plan om de manier waarop men financieel interacteert radicaal te verbeteren in de Latijns Amerikaans en Caribische regio. De OuroX exchange lancering is gepland op 1 februari 2019.

In dit online handelsplatform is reeds bijkans US$500,000 geïnvesteerd, opgebracht door een Surinaamse start investeerder met geloof in de potentie van dit opstartende FinTech bedrijf, in combinatie met financiële ondersteuning van de Icarus Systems bedrijvengroep die onder andere actief is in de grootschalige mijnbouw en wegenbouw in Suriname.

Op dit moment is OuroX ook bezig met het verkrijgen van hun broker-dealer licentie voor de regio, welke hen gerechtigd om aandelen in de regio te mogen verkopen. Echter is er meer financiering nodig voor het realiseren van bovenstaande plannen. Iedereen kan er deel van uitmaken. OuroX verkoopt namelijk 20% van haar aandelen.

“Ons team komt allemaal uit de regio en wij weten uit de eerste hand de uitdagingen waar ontwikkelingslanden nog mee te maken hebben. Mensen hebben hier meer smartphones dan bankrekeningen. Wij kunnen moderne oplossingen bieden voor instellingen, bedrijven en individuen die gewoon niet eerder beschikbaar waren en een enorme boost zullen geven aan de Surinaamse economie, “voegt Parbhoe toe. Een beter Suriname….laten wij het samen doen!(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up