Surinamers moeten rekening houden met de façade achter het Nederlandse welvaartsparadijs

nederland groningen holland

GFC LIFESTYLEREDACTIE– Nederland wordt soms liefkozend het “land van melk en honing” genoemd, een term ontleend aan de Bijbel om een paradijselijke plek vol welvaart en kansen te beschrijven.

Ook in Suriname wordt het land door sommigen die ervan dromen om daar te wonen geclassificeerd als een soort paradijs

Deze perceptie van Nederland is geworteld in zijn robuuste economische stabiliteit, ondersteund door een bloeiende exportmarkt die zich uitstrekt van landbouw tot technologie.

Het is ook een land dat bekend staat om zijn solide sociale voorzieningen, waarbij burgers kunnen rekenen op gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid.

Innovatie loopt als een rode draad door de Nederlandse geschiedenis, van wereldberoemde waterbeheersystemen tot vooruitstrevende hernieuwbare energie-initiatieven.

Voeg daarbij de rijke handels- en migratiegeschiedenis, en je hebt een land dat al eeuwenlang een smeltkroes van culturen is.

Maar in gesprek met GFC Lifestyle legt de Haagse mensenkenner Casanova uit dat het ook essentieel is te erkennen dat het beeld van een perfect Nederland slechts één kant van het verhaal is.

Hij wijst erop dat ondanks veel welvaart en innovaties, Nederland ook uitdagingen kent zoals sociale ongelijkheid, migratiedebatten en milieuvraagstukken.

Veel personen uit Suriname en andere landen die er nog nooit geweest zijn moeten dat volgens de deskundige niet uit het oog verliezen.