INGEZONDEN- Een overgrote meerderheid Surinamers heeft te weinig en soms helemaal geen lef om de woorden nee of het gaat niet lukken uit te spreken.
Het gevolg is dikwijls dat bij een verzoek van een ander om iets gedaan te krijgen, er wordt gekozen voor de meest makkelijke oplossing.
Gewoon beloven dat het in orde komt, terwijl men vooraf al weet dat het toch niet gaat gebeuren. Cru uitgelegd: diegene die je iets vraagt op een verkapte manier voor de gek houden.
En het zijn niet alleen regeringsmensen die zich constant hieraan schuldig maken. Het niet nakomen van beloften of het doen van valse beloften is een hardnekkige kwaal waar veel Surinamers zich schuldig aan maken.
Van de automonteur, tuinman, bouwvakker tot aan de directeur, minister en DNA- leden.
Hoe vaak heeft u bij een verzoek te horen gekregen dat het wel in orde komt en na niet al te lange tijd komt u tot de conclusie dat u simpelweg aan het lijntje wordt gehouden? Ik durf te stellen dat het u heel vaak is overkomen!
BEKIJK OOK: De beste manieren om striae te verminderen en nóg belangrijker, te voorkomen
Een belofte van de gemiddelde Surinamer stelt in veel gevallen erg weinig voor. En dat is ook de reden waarom vooral buitenlanders geen zaken met ons willen doen.
Vooral de Nederlanders zien ons als onbetrouwbaar, als grote jokers. En groot gelijk hebben ze ook want velen hier in Suriname houden zich niet aan gemaakte afspraken!
Het zou veel prettiger zijn indien diegenen die zich steeds schuldig maken aan het vals beloven, de durf hebben om gewoon het woord nee uit te spreken in plaats van mensen te belazeren.
Als iemand u om een gunst vraagt en u weet dat u niet daaraan kunt voldoen, zeg in vredesnaam gewoon eerlijk dat het niet kan. Dat het niet gaat lukken!
Maar verdoe mensen hun tijd niet met leugens. Ik ben blij dat ik in ieder geval wel de dapperheid heb om gewoon nee te zeggen. En zo hoort het ook!
R. Pinas
DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com