In Nederland worden immense vertoningen van rijkdom minder vaak gewaardeerd. De maatschappij in het land aan de Noordzee hecht over het algemeen meer waarde aan bescheidenheid en gelijkheid.
In tegenstelling tot Suriname, waar dure voertuigen, huizen en andere vertoningen van rijkdom juist aanzien en respect opleveren, kan dit in Nederland soms tot kritiek leiden.
Dat zegt de van GFC Nieuws Lifestyle bekende Surinaams-Nederlandse zakenman, die wekelijks exclusief op GFC zijn inzichten deelt.
“In de Surinaamse, maar ook bijvoorbeeld de Marokkaanse en Turkse cultuur, win je vaak respect met vertoningen van rijkdom,” aldus de entrepreneur.
De vijftiger die uit respect voor zijn privacy niet met zijn naam in het nieuws wil, zegt aan GFC-hoofdredacteur Jennifer Atmo dat je in Nederland juist door ‘normaal’ te doen, meestal meer respect afdwingt.
“Het is uiteraard niet de bedoeling om in een roestbak rond te rijden, maar een jonge middenklasse auto volstaat.”
De oprichter van meerdere bedrijven in de Randstad stelt dat mensen in Nederland minder waarde hechten aan materiële zaken, maar meer kijken naar de kwaliteiten van de persoon.
“Mensen die proberen ‘de show’ te stelen met zaken als dure voertuigen, mogen volgens hem vaker, zij het achter hun rug om, op kritiek rekenen en worden minder serieus genomen.”
In Nederland wordt bescheidenheid vaak gezien als een teken van respect en sociale gelijkheid.
Dure auto’s en andere luxueuze vertoningen kunnen juist als opschepperij worden ervaren, wat kan leiden tot negatieve reacties uit de omgeving.
Volgens de zakenman is het belangrijk om je aan te passen aan de heersende cultuur en normen van het land waarin je woont, om zo meer respect en acceptatie te krijgen van de lokale bevolking.
Foto ter illustratie.
P. Peterson, vaste redacteur bij GFC Nieuws, heeft een scherp oog voor boeiende verhalen. Zijn diverse interesses variëren van gezondheid en lifestyle tot internationale kwesties, technologie en misdaad. Zijn bijdragen verrijken de inhoud van het platform met zijn unieke perspectief.
Voor contact: peterson@gfcnieuws.com