Surinamers betalen vaak meer voor een vakantie naar Miami dan naar Nederland

surinam airways slm

Surinamers betalen doorgaans meer voor een vakantie naar Miami dan voor een trip naar Nederland, zo blijkt uit recent onderzoek van GFC Nieuws Lifestyle en gegevens van kostenvergelijkingssite Numbeo.

Hoewel een retourvlucht naar Miami volgende maand ongeveer $600 per persoon kost—tegenover $1.200 voor een vlucht naar Amsterdam—lopen de totale kosten voor een tweeweekse vakantie in Zuid-Florida snel op door de hogere levensonderhouds- en verblijfskosten.

Miami staat bekend om zijn luxe levensstijl en is geen bestemming voor budgetreizigers.

In de trendy wijk Brickell kost een eenvoudige lunch al snel minimaal $35 per persoon, terwijl een vergelijkbare maaltijd in Rotterdam centrum minder dan €16 kost bij een populair wokrestaurant. Dineren en boodschappen doen in Miami is vaak tientallen procenten duurder.

Hotelprijzen in Miami zijn ook hoog; een nacht in luxe hotels zoals het W-Hotel of het Kimpton EPIC kost rond de $270 per nacht, dankzij de eersteklas voorzieningen. Verder zijn entertainment-opties vaak ook prijziger dan in Nederland.

In de Maasstad kost een degelijk viersterren hotel vaak rond de €130 per nacht.

Hoewel Miami Beach een populaire toeristische trekpleister is, wordt het vaak afgeraden vanwege de drukte, hoge prijzen en soms onveilige sfeer.

Alternatieve locaties zoals Brickell of Coconut Grove worden daarom aanbevolen, het eerste vooral voor alleenstaanden die genieten van het nachtleven en het laatste voor gezinnen.

Transportkosten dragen verder bij aan de hogere uitgaven, aangezien het openbaar vervoer in Miami minder uitgebreid en toegankelijk is dan in Nederland.

Dit maakt het huren van een auto of het nemen van taxi’s vaak noodzakelijk, wat de totale kosten verhoogt.

Aan de andere kant zijn sommige producten, zoals kleding, aanzienlijk goedkoper; een Levi’s spijkerbroek kost in Miami ongeveer 35% minder dan in Rotterdam.

Hoewel eten in een food court zoals in Aventura Mall betaalbaarder kan zijn, liggen de voedselkosten in Miami over het algemeen 25-35% hoger dan in Nederland.

Besparingen op accommodatie buiten het stadscentrum worden vaak tenietgedaan door de extra transportkosten.