‘Suriname zendt signaal in strijd werelddrugsproblematiek’

Het feit dat Suriname de EU-Celac High level meeting organiseert, is een signaal naar de internationale gemeenschap dat wij als land daadwerkelijk willen vechten tegen de drugscriminaliteit, zegt Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

De veiligheidsdeskundige neemt namens Suriname deel aan de EU-Celac High level meeting. Bij dit congres staat centraal het aanscherpen van het beleid om het wereldwijde drugsproblematiek het hoofd te bieden.

“Wij moeten allemaal samenwerken, alle actoren die zorg moeten dragen voor een stuk veiligheid. Wanneer we als Suriname een duidelijke strategie hebben, welke vervat is in ons Nationaal Drugs Masterplan, dan kunnen we verder op regionaal en internationaal niveau”.

Babel zegt dat er meer dan ooit tevoren de nodige entiteiten in het leven moeten worden ingeroepen. Ook zullen systemen, mechanismen en de capaciteiten versterkt moeten worden om ervoor te zorgen dat de doorvoer van drugs zoveel als mogelijk wordt geëlimineerd.

“Suriname wordt geclassificeerd als doorvoerland. Om zo een imago weg te werken, moet je alles binnen je macht doen om ervoor te zorgen dat je de wereld kan tonen dat je er alles aan doet om geen doorvoerland te zijn. Geloof me het gaat niet zo makkelijk, want je hebt geld en human capital nodig. De capaciteit moet er zijn. Mensen moeten begrijpen wat wij allemaal moeten doen, om met de weinige middelen zoveel als mogelijk de illegale drugshandel te elimineren.”

Babel geeft verder aan dat informatie van landen waar drugs wordt geproduceerd relevant is, maar dat Suriname zich meer moet gaan focussen op landen die hetzelfde probleem hebben. Zij doelt daarmee op landen als Trinidad & Tobago en andere landen in het Caraïbisch gebied die geclassificeerd worden als doorvoerland.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up