Suriname zal niet welvarend worden met een te laag opgeleide samenleving

Armoede

OPINIE- In Suriname blijft er een hardnekkige illusie hangen. Het is de illusie dat een nieuwe regering na mei 2025 als een verlosser zal opstaan, beladen met de belofte van welvaart en vooruitgang. Maar laten we eerlijk zijn: deze hoop is gebouwd op drijfzand.

Het is een tragische waarheid dat Suriname te vaak teleurgesteld is door politieke demagogen die loze beloften maken.

Het is een cyclus die zich herhaalt, waarbij de bevolking keer op keer wordt misleid en bedrogen. En toch blijft een groot deel van onze samenleving vasthouden aan deze droom, gelovend dat politici met een zwiep van hun toverstok de problemen zullen oplossen.

Maar laten we eens naar de harde realiteit kijken. De geschiedenis leert ons dat politieke verandering niet automatisch leidt tot welvaart en vooruitgang.

Het vereist meer dan alleen verkiezingsbeloften en politieke retoriek. Het vereist daadkracht, visie en een diepgaand begrip van de complexe uitdagingen waarmee ons land wordt geconfronteerd.

Een van die uitdagingen is het feit dat een groot deel van onze bevolking niet of zeer laag opgeleid is. Dit belemmert niet alleen de economische groei, maar ook de sociale ontwikkeling van ons land.

Bovendien weigeren veel Surinamers zichzelf toegang te geven tot educatieve informatie, waardoor ze kwetsbaar zijn voor misleiding en manipulatie door politieke leiders.

Het is duidelijk dat het creëren van vooruitgang in Suriname geen gemakkelijke taak is.

Het vereist een collectieve inspanning van alle sectoren van de samenleving, evenals een eerlijke en realistische kijk op de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.

Het vereist ook dat we onze verwachtingen temperen en niet blindelings vertrouwen op politici om al onze problemen op te lossen.

Dus laten we stoppen met het koesteren van illusies en in plaats daarvan streven naar een realistische en pragmatische benadering van onze toekomst.

Laten we investeren in onderwijs, in het verbeteren van de algemene en specifieke ontwikkeling van alle burgers en in het versterken van onze instellingen. Alleen dan kunnen we echt hoopvol zijn over wat de toekomst voor Suriname in petto heeft.