Suriname Young Professionals Event “Mi na Gowtu”

Op 30 maart organiseert de commissie voor ‘Suriname Young Professionals’ een ééndaags congres voor jongeren in de leeftijdsklasse 12 tot 18 jaar oud.

Het thema luidt: Mi na Gowtu. De aanleiding voor dit event is de huidige cultuur die er dreigt te ontstaan onder jongeren, waarbij faalangst en onzekerheid drempels kunnen vormen voor de ontwikkeling en overlevingskansen van onze jeugd.

De commissie heeft als doel met dit ‘young professionals event’, een handreiking te bieden aan onze kansrijke jongeren. Het event is voor 100 jongeren in de eerder genoemde leeftijdsklasse.

Alle deelnemende jongeren worden op een gelijkwaardige manier verwelkomd, begeleidt en gecoacht door ervaringsdeskundigen.

De activiteiten worden spelenderwijs en op een luchtige wijze aangeboden om de effectiviteit te verhogen. De jongeren doen allereerst een talententest om hun eigen krachten / talenten te ontdekken en op basis daarvan wordt er een themaprogramma aangeboden. In dit programma staan communicatie, leiderschap, time management en attitude centraal.

Tijdens het openingsevent op 30 maart in het Telesur Opleidings Centrum, zullen de jongeren worden klaargestoomd voor het ‘mi na gowtu’ programma. De jongeren worden onderverdeeld in 10 groepen, die elk een district krijgen toegewezen.

Elke groep ontvangt ter afsluiting van het congres het ‘mi na gowtu’ pakket met deelopdrachten voor 12 maanden. Thema’s als het milieu, ondernemerschap, toerisme, budgetteren en communicatie zijn opgenomen in dit programma. D

e jongeren worden ook in de gelegenheid gesteld, snuffelstages te lopen bij verschillende organisaties.

Het is een luchtig programma, dat speciaal is ontwikkeld voor jongeren. De commissie is sinds vorig jaar druk bezig geweest, gezamenlijk te werken aan een veelzijdig en behapbaar programma.

‘Wij zijn erg trots op het werk dat er is verzet en wij weten ook dat wij niet alle jongeren kunnen faciliteren. Er is plek voor 100, maar wij hopen met dit programma meer deuren te openen voor onze jongeren’, zegt Donaghy Malone, commissielid van Suriname Young Professionals.

De commissie bestaat verder uit Angela van der Kooye, Anne-Rose Abendanon, Ruth Olff, Melvin Hijnes, Gabriele Brammerloo, Valerie Klinker en Marvin Pollack.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up