Suriname treedt toe tot de Kimberley Process Certificate Scheme

Suriname heeft een grote stap gezet in de richting tot de formele toetreding tot de “Kimberley Process Certificate Scheme” van de “world Diamond Council Association”.

Dit gebeurde middels de aanname van de ontwerpwet houdende toetreding van Suriname tot de “Kimberley Process Certificate Scheme van de world Diamond Council.

Met de goedkeuring van deze wet met 26 stemmen in De Nationale Assemblée (DNA), is het mogelijk dat elke aanvrager die wenst te participeren aan de “Kimberley Process Certificate Scheme”, dit kenbaar maakt via diplomatieke kanalen.

Significante economische voordelen van toetreding van de Republiek Suriname tot de “Kimberley Process Certificate Scheme” van de World Diamond Council Association” zijn onder andere:

-het stimuleren van nieuwe en kwalitatieve arbeidsplaatsen
-het innen van vergunningsrechten en
-het heffen van belastingen.

Na goedkeuring van deze ontwerpwet, heeft DNA-voorzitter Jennifer Simons het politiek college en de Surinaamse gemeenschap gefeliciteerd.

Commissievoorzitter Melvin Bouva heeft eenieder die heeft meegewerkt aan het wetsvoorstel bedankt. “Dit is een historische stap om een diamantindustrie te realiseren”, geeft Bouva aan.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up