Suriname treedt toe tot de Kimberley Process Certificate Scheme

Suriname heeft een grote stap gezet in de richting tot de formele toetreding tot de “Kimberley Process Certificate Scheme” van de “world Diamond Council Association”.

Dit gebeurde middels de aanname van de ontwerpwet houdende toetreding van Suriname tot de “Kimberley Process Certificate Scheme van de world Diamond Council.

Met de goedkeuring van deze wet met 26 stemmen in De Nationale Assemblée (DNA), is het mogelijk dat elke aanvrager die wenst te participeren aan de “Kimberley Process Certificate Scheme”, dit kenbaar maakt via diplomatieke kanalen.

Significante economische voordelen van toetreding van de Republiek Suriname tot de “Kimberley Process Certificate Scheme” van de World Diamond Council Association” zijn onder andere:

-het stimuleren van nieuwe en kwalitatieve arbeidsplaatsen
-het innen van vergunningsrechten en
-het heffen van belastingen.

Na goedkeuring van deze ontwerpwet, heeft DNA-voorzitter Jennifer Simons het politiek college en de Surinaamse gemeenschap gefeliciteerd.

Commissievoorzitter Melvin Bouva heeft eenieder die heeft meegewerkt aan het wetsvoorstel bedankt. “Dit is een historische stap om een diamantindustrie te realiseren”, geeft Bouva aan.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up