Suriname Robotics-team naar FIRST Global Challenge in Mexico

Vanmorgen is het team bestaande uit de 3 studenten Lesley Uiterloo, Joel Naarendorp en Seth Tjokrodimedjo samen met de senior Technical Mentor, Daniel Lachman, en Robot Zweef Teki 2.0. vertrokken naar Mexico City, alwaar zij Suriname zullen vertegenwoordigen op de Internationale Robotic Games. De Teammanager, Ashna Mahepal, en Junior Technical Mentor zijn reeds in Mexico gearriveerd.

Stichting Young Help Suriname, coördinator en facilitator van het team, heeft de deelname van Suriname aan de FIRST Global Challenge (FGC) mogelijk gemaakt met de ondersteuning van voornamelijk haar eigen jonge vrijwilligersteam en de financiële bijdrage van IDB, FIRST Global, RCM Constructie en individuen.

Aan de games doen in totaal 186 teams uit meer dan 150 landen mee en hebben als doel om samenwerking op globaal niveau te bewerkstelligen op het gebied van STEM (Science, Technology, Engineering and Math) en Robotics applicatie.

Elk jaar is het thema van de game anders en vloeit voort uit de grootste 14 Grand Engineering Challenges van de wereld, zoals geidentificeerd door the US National Academy of Engineering, UK Royal Academy of Engineering, and Chinese Academy of Engineering.

De 14 Grand Challenges zijn op het gebied van o.a. water, energie, voedsel, onderwijs, medicijen, cyberspace, transport. Het thema van FGC 2018 ‘Energy Impact’, richt zich op uitdagingen m.b.t. energie opwekking en distributie. In 2017 was het Thema ‘H2O Flow – Access to Clean Water’.

De FGC games simuleert een probleem binnen een van de 14 challenges en doelt erop om jongeren door deze FG games zodanig geïnteresseerd te doen raken in Robotics en globale samenwerking, dat zij uiteindelijk een bijdrage zullen kunnen leveren aan het oplossen van de daadwerkelijke wereldproblemen gelinkt aan de ’Grand Engineering Challenges’.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up