Suriname Robotics-team naar FIRST Global Challenge in Mexico

Vanmorgen is het team bestaande uit de 3 studenten Lesley Uiterloo, Joel Naarendorp en Seth Tjokrodimedjo samen met de senior Technical Mentor, Daniel Lachman, en Robot Zweef Teki 2.0. vertrokken naar Mexico City, alwaar zij Suriname zullen vertegenwoordigen op de Internationale Robotic Games. De Teammanager, Ashna Mahepal, en Junior Technical Mentor zijn reeds in Mexico gearriveerd.

Stichting Young Help Suriname, coördinator en facilitator van het team, heeft de deelname van Suriname aan de FIRST Global Challenge (FGC) mogelijk gemaakt met de ondersteuning van voornamelijk haar eigen jonge vrijwilligersteam en de financiële bijdrage van IDB, FIRST Global, RCM Constructie en individuen.

Aan de games doen in totaal 186 teams uit meer dan 150 landen mee en hebben als doel om samenwerking op globaal niveau te bewerkstelligen op het gebied van STEM (Science, Technology, Engineering and Math) en Robotics applicatie.

Elk jaar is het thema van de game anders en vloeit voort uit de grootste 14 Grand Engineering Challenges van de wereld, zoals geidentificeerd door the US National Academy of Engineering, UK Royal Academy of Engineering, and Chinese Academy of Engineering.

De 14 Grand Challenges zijn op het gebied van o.a. water, energie, voedsel, onderwijs, medicijen, cyberspace, transport. Het thema van FGC 2018 ‘Energy Impact’, richt zich op uitdagingen m.b.t. energie opwekking en distributie. In 2017 was het Thema ‘H2O Flow – Access to Clean Water’.

De FGC games simuleert een probleem binnen een van de 14 challenges en doelt erop om jongeren door deze FG games zodanig geïnteresseerd te doen raken in Robotics en globale samenwerking, dat zij uiteindelijk een bijdrage zullen kunnen leveren aan het oplossen van de daadwerkelijke wereldproblemen gelinkt aan de ’Grand Engineering Challenges’.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up