Suriname maakt stap vooruit op democratielijst

Op de Democratie-index 2018 staat Suriname op de 49ste plaats, met een overall score van 6.98 in tegenstelling tot 2017, toen Suriname met een score van 6.67 op de vijftigste plaats stond.

De lijst wordt aangevoerd door drie Scandinavische landen: Noorwegen (9.87), IJsland (9.58) en Zweden (9.39). In het regionaal gebied –Latijns-Amerika en Cariben- bezet Suriname de achtste plaats, boven Brazilië, Columbia en Guyana.

De Democratie-index 2018, schets een momentopname van de toestand van de democratie wereldwijd voor 165 onafhankelijke staten en twee territoria. Dit is een weerspiegeling van bijna de gehele bevolking van de wereld en de overgrote meerderheid van de staten in de wereld.

De index is gebaseerd op vijf categorieën: verkiezingsproces, en pluralisme, burgerlijke vrijheden, het functioneren van de overheid, politieke participatie en politieke cultuur.

Op basis van de scores op een reeks indicatoren binnen deze categorieën, wordt elk land vervolgens geclassificeerd als één van de vier soorten regimes: volwaardige democratie, gebrekkige democratie, hybride regime en autoritair regime.

Van de 24 Latijns-Amerikaanse en Caribische landen die worden gevolgd in de Democratie-index zagen dertien hun score verbeteren vanaf 2017, terwijl de overige elf verslechteringen registreerden.

Dit is de elfde Democratie-index lijst die sinds 2016 elk jaar wordt uitgebracht door de Intelligence Unit van het prominent tijdschrift ‘The Economist’.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up