Suriname maakt stap vooruit op democratielijst

Op de Democratie-index 2018 staat Suriname op de 49ste plaats, met een overall score van 6.98 in tegenstelling tot 2017, toen Suriname met een score van 6.67 op de vijftigste plaats stond.

De lijst wordt aangevoerd door drie Scandinavische landen: Noorwegen (9.87), IJsland (9.58) en Zweden (9.39). In het regionaal gebied –Latijns-Amerika en Cariben- bezet Suriname de achtste plaats, boven Brazilië, Columbia en Guyana.

De Democratie-index 2018, schets een momentopname van de toestand van de democratie wereldwijd voor 165 onafhankelijke staten en twee territoria. Dit is een weerspiegeling van bijna de gehele bevolking van de wereld en de overgrote meerderheid van de staten in de wereld.

De index is gebaseerd op vijf categorieën: verkiezingsproces, en pluralisme, burgerlijke vrijheden, het functioneren van de overheid, politieke participatie en politieke cultuur.

Op basis van de scores op een reeks indicatoren binnen deze categorieën, wordt elk land vervolgens geclassificeerd als één van de vier soorten regimes: volwaardige democratie, gebrekkige democratie, hybride regime en autoritair regime.

Van de 24 Latijns-Amerikaanse en Caribische landen die worden gevolgd in de Democratie-index zagen dertien hun score verbeteren vanaf 2017, terwijl de overige elf verslechteringen registreerden.

Dit is de elfde Democratie-index lijst die sinds 2016 elk jaar wordt uitgebracht door de Intelligence Unit van het prominent tijdschrift ‘The Economist’.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up