Suriname legt nadruk op diversiteit cultuur en natuur tijdens beurs in China

Suriname heeft deelgenomen aan de China International Import Expo (CIIE) in Shanghai. De nationale stand was ondergebracht in het Caribbean paviljoen met andere Caricom landen. Tijdens de beurs is de nadruk gelegd op de diversiteit in cultuur en natuur van Suriname middels de Creatieve Industrie sector, diverse producten uit het regenwoud en agribusiness. Deze expo duurde van 5 november tot en met 10 november.

Tsang bij opening CIIE

De minister van Handel Industrie en Toerisme (HI&T), Stephen Tsang, was aanwezig bij het openingsbanquet van de President van China, Zijne Excellentie Xi Jin Ping, voor de delegatieleiders van de China International Import Expo (CIIE). Het banquet was afgelopen zondag.

Hoge functionarissen van diverse landen, waaronder regeringsleiders en ministers van handel en commercie, waren aanwezig bij de opening van deze expo. Op maandag 05 november 2018 gaf President Xi Jing Pin de openingsspeech tijdens het CIIE Trade and Investment Forum.

Hij benadrukte opnieuw dat China haar deuren niet zal sluiten voor producten van de wereld maar in tegendeel de deuren wagenwijd geopend heeft. China zal een platform bieden voor de internationale handel. Hiermee gaf president Xi een politiek statement aan de Verenigde Staten die juist een beleid heeft ingezet van protectionisme. Hierna werden de deuren geopend voor de expo en konden de beursstand van de verschillende landen bezocht worden.

Cultuur en natuur

In de stand van Suriname is onder meer kunstwerken van Paul Woei gehighlight die als één van zijn specialismen heeft om de inheemse vrouw uit te beelden. Tevens zijn diverse houtsnijwerken van Rab Creations dhr Rahied Abdoel geëxposeerd. Verder is de opkomende mode-industrie in Suriname in beeld gebracht met modecreaties zoals tassen en jurken van Christel Nirk.

Een connectie werd gemaakt tussen de moderne creaties en producten uit het regenwoud zoals diverse houtsoorten, kralen sieraden, bos oliën en pangi’s.
Met name de Tukha olie uit Brazilnut van Allapadu, een project ontwikkeld in samen werking met Conservation International Suriname had bijzondere aandacht van de beursbezoekers.

Ook waren diverse alcoholische producten uitgestald zoals wijn van Sorena’s Wineries en Borgoe rum van SAB. Met verschillende importeurs en distributie centra hebben ondertussen contacten gelegd.

Private sector

De private sector was tijdens de beurs goed vertegenwoordigd. Bera Fisheries een visexport bedrijf stond op de beurs met diverse gedroogde visblaas producten, een ware delicatesse in China. Daarnaast stond Bosroko met agribusiness producten gemaakt uit Surinaams fruit op de Expo.

Ook Silver Finger was op de beurs met agribusiness producten en verwerkte houtproducten. Een tweede bedrijf Tacoba was ook aanwezig met verwerkte houtproducten. Vooral letterhout, slangenhout en purperhart trokken veel aandacht.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up