Suriname en OFID gaan samenwerking aan voor stimuleren private sector

Naast de ondersteuning via de overheid heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën met het OPEC Fund for International Development (OFID), een overeenkomst getekend voor het stimuleren van investeringen in de private sector in Suriname.

Het betreft de ‘Agreement for the Encouragement and Protection of Investment’ afgekort AEPI. Deze overeenkomst geeft het raamwerk aan voor investeringen en opent de weg voor Suriname om gebruik te maken van de private sector instrumenten van OFID.

Het belangrijkste doel van deze overeenkomst is het bevorderen van de economische ontwikkeling door het stimuleren van productieve particuliere ondernemingen en het ondersteunen van de ontwikkeling van lokale kapitaalmarkten.

Met het ondertekenen van deze overeenkomst zullen mogelijkheden beschikbaar zijn voor private ondernemingen alsook voor financiële instellingen ten behoeve van kleine, middelgrote en micro-ondernemingen.

Voor een optimaal gebruik van de mogelijkheden zal binnenkort een specifieke missie naar Suriname worden uitgevoerd.

OFID heeft in Suriname reeds meegewerkt aan het project rehabilitatie van de Meerzorg Albina Oost Weg verbinding en biedt nu ondersteuning bij de bouw van Regionale Gezondheidsdienst centra en belangrijke onderdelen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Binnenkort zal OFID aan dit rijtje ook de financiering van een energieproject toevoegen.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up