Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend.

Het tekenen van deze overeenkomsten verstevigt de band tussen de twee landen. De landen kwamen ook overeen dat er in het kader van het verstevigen van de bilaterale band een gezamenlijke commissie, permanent van aard, in leven zal worden geroepen.

De ondertekening vond plaats op dinsdag 23 april bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie in Ghana. Hiermee gaat de wens van beide landen om de samenwerking met concrete projecten aan te tonen, in vervulling.

De minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack en de minister van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie van Ghana, Shirley Ayorkor Botchwey, plaatsten hun handtekening onder de overeenkomsten.

Het gaat in deze om intentieverklaringen voor onder andere afschaffing van visa voor houders van diplomatieke paspoorten, diplomatieke samenwerking, invoeren van instrumenten ter voorkoming van dubbele belasting en een bilateraal investeringsverdrag om investeringen voor de beide economieën te garanderen.

De Ghanese minister gaf verder aan dat er voldoende mogelijkheden bestaan om ook op het gebied van onderwijs een samenwerking aan te gaan. De bewindsvrouw ziet volgens het Ghanees nieuwsblad GhanaWeb heel veel potentie op dit vlak.

Vicepresident Ashwin Adhin staat aan het hoofd van een delegatie die op uitnodiging van Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene, van 19 t/m 23 april vertoefde.

Delen:

Meer nieuws

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up