Suriname bespreekt ontwikkelingsprojecten met AFD

Suriname en de Agence Française de Développement (AFD) hebben een aantal ontwikkelingsprojecten in uitvoering.

Ook de AFD is een cruciale partner in het ontwikkelingsproces van Suriname. Dinsdag heeft minister Hoefdraad de directeur van de AFD, Laurant Fakhoury ontvangen die werd vergezeld door de Franse ambassadeur, Antoine Joly en de Surinaamse vertegenwoordiger van de AFD, Gaelle Narayanassamy.

Met de directeur zijn er serieuze gesprekken gevoerd over verschillende projecten waaronder het Albina hospitaal. Dit hospitaal moet nog operationeel worden en door de AFD is er een aanvullende financiering van vijf miljoen euro voorgesteld. Het formeel papierwerk voor dit additioneel bedrag zal voor eind juni gefinaliseerd worden.

Los van het Albina ziekenhuis kwam ook de veerverbinding tussen St. Laurent en Albina aan de orde waarvoor de financiering eindelijk rond is.

Verder werd ook een project besproken waarbij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) ondersteunt zal worden om alle lagen van de bevolking te voorzien van schoon en veilig drinkwater.

Het bedrag van dit project is ongeveer 20 miljoen euro. Om een zekere mate van ontwikkeling te brengen in Moengo en Albina, is ook een energieproject in voorbereiding. In dit project is Frans-Guyana ook betrokken. De mogelijkheden zijn ook besproken om de stad Albina tot ontwikkeling te brengen.

De Financiënminister zegt dat de regering van Suriname bewezen heeft serieus om te gaan met eerder verkregen middelen. “De organisaties gaan niet naar jou toekomen als je niet serieus bent”, sprak minister Hoefdraad.

De schenkingen worden volgens de bewindsman goed gebruikt, wat organisaties als de AFD en andere landen stimuleert om met Suriname te blijven samenwerken. Ook worden onze eigen mensen steeds beter in het managen van de projecten.

De AFD-directeur, die eveneens de relevantie van de eerder genoemde projecten aanhaalde, benadrukte dat het belang van de bevolking voorop staat. “Al deze projecten zijn om de samenleving te helpen. Het is een vruchtbaar gesprek geweest”, merkte Fakhoury op.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up