Suriname, Aruba, Curaçao en St.Maarten vernieuwen Contactplan

Met Parlementair Overleg wordt het concept Contactplan tussen Suriname, Aruba, Curaçao en St.Maarten vernieuwd.

Dit overleg wordt van 11 tot en met 15 februari 2019 in Suriname gehouden. Eerder is er al een Contactplan ondertekend, maar vanwege de nieuwe status die de landen hebben binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het nodig om het huidige plan te vernieuwen.

Curaçao en St.Maarten zijn namelijk verzelfstandigd. De buitenlandse delegatie van Aruba, Curaçao en St.Maarten bestaat uit 26 personen en wordt op 9 februari in Suriname verwacht.

Naast het ondertekenen van het concept Contactplan hebben de landen onder andere ook hun interesse getoond voor samenwerking op de volgende gebieden:
– handel
– ecotoerisme en
– agrarische sector

Tijdens het werkbezoek staan beleefdheidsbezoeken aan president Desiré Bouterse, vicepresident Michael Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken op agenda. Verder worden bezoeken gebracht aan diverse bedrijven.

Het Parlementair Overleg wordt afgesloten met de ondertekening van het concept Contactplan gevolgd door een persconferentie.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up