Suriname, Aruba, Curaçao en St.Maarten vernieuwen Contactplan

Met Parlementair Overleg wordt het concept Contactplan tussen Suriname, Aruba, Curaçao en St.Maarten vernieuwd.

Dit overleg wordt van 11 tot en met 15 februari 2019 in Suriname gehouden. Eerder is er al een Contactplan ondertekend, maar vanwege de nieuwe status die de landen hebben binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het nodig om het huidige plan te vernieuwen.

Curaçao en St.Maarten zijn namelijk verzelfstandigd. De buitenlandse delegatie van Aruba, Curaçao en St.Maarten bestaat uit 26 personen en wordt op 9 februari in Suriname verwacht.

Naast het ondertekenen van het concept Contactplan hebben de landen onder andere ook hun interesse getoond voor samenwerking op de volgende gebieden:
– handel
– ecotoerisme en
– agrarische sector

Tijdens het werkbezoek staan beleefdheidsbezoeken aan president Desiré Bouterse, vicepresident Michael Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken op agenda. Verder worden bezoeken gebracht aan diverse bedrijven.

Het Parlementair Overleg wordt afgesloten met de ondertekening van het concept Contactplan gevolgd door een persconferentie.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up