Surinaamse worsteldelegatie naar Caribbean Super Week op Barbados

Een delegatie van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) vertoeft momenteel op Barbados om mee te doen aan de Caribbean Super Week.

Dit is een project dat uitgevoerd wordt door de Barbados Wrestling Association (BWA) samen met United World Wrestling Americas (UWWA).

Het doel van dit project is om onder andere de Caribische landen te onderrichten met worstelskills op coaching en referee gebied, beachwrestling te promoten en bonden organisatorisch sterker te maken. “Educatie” is de rode draad van de ze week, waaraan naast Barbados en Suriname ook Guyana, Bahamas en Jamaica meedoen.

De SWF wordt vertegenwoordigd door 4 personen. Eis van de organisatie was dat 1 van deze personen een vrouw moest zijn. De SWF heeft gekozen om Ralitsa Nijman van WV Meerzorg als atleet af te vaardigen.

Als coach is meegereisd Vinod Kewal, terwijl als referee is afgevaardigd Parwesh Bhaggoe. Michel Nathoe is als delegatieleider afgereisd.

Het wordt een intensieve week met veel theorie en praktijk. De UWW-instructeurs zullen de lessen verzorgen. Speciaal voor deze week is UWWA-president Fransisco Lee Lopez in Barbados.

Verder nog UWW-development officer van de Americas, Yuri Mayer, alsook de UWW-development manager Lei Liang. Elke dag starten de theorie- en praktijklessen in de zaal van de University of West Indies (UWI).

De Surinaamse delegatie keert maandagavond terug.

Foto: De Surinaamse delegatie samen met UWWA-president Fransisco Lee Lopez op de openingsdag

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up