Surinaamse regering houdt zesde Politiek Dialoog met EU

Op 12 april hebben vertegenwoordigers van diverse ministeries en instanties, onder leiding van de minister van Buitenlandse Zaken en met de participatie van de minister van Handel, Industrie en Toerisme, met de delegatie van de Europese Unie, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse lidlanden, van gedachten gewisseld.

Onder meer is gesproken over de politieke en economische aangelegenheden in Suriname en in de Europese Unie, consulaire aangelegenheden, ontwikkelingssamenwerking.

Verder werd ook belicht, de voortzetting van de relaties tussen de ACP en EU na het aflopen van de Cotonou Overeenkomst in 2020. De ontmoeting heeft plaatsgevonden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een bedrag van circa 36 miljoen euro is gecommitteerd in de ontwikkelingssamenwerkingsrelatie met Suriname. Een groot aantal projecten zijn reeds in uitvoering of goedgekeurd voor implementatie.

Het betreft met name projecten op het gebied van de agrarische sector (verbetering markttoegang voor agrarische producten), infrastructuur (water en elektriciteitsinstallaties), milieu, drugsbestrijding, juridische samenwerking alsmede het versterken van de capaciteit van NGO’s.

Individuele EU-lidlanden hebben eveneens de gelegenheid te baat genomen om de dynamische bilaterale relaties met Suriname te benadrukken. Suriname heeft onder meer aan de orde gesteld het visumvrij reizen in de landen onder het Schengen Verdrag. De Europese Unie heeft daarbij aangegeven deze materie ter bespreking voor te leggen aan de relevante organen.

De Europese Unie heeft de regering gecomplimenteerd met de inspanningen op het gebied van de bescherming van het milieu en het tegengaan van de effecten van klimaatverandering.

De artikel 8 dialoog, die overigens slechts wordt gevoerd in het kader van de Cotonou Partnerschapsovereenkomst met vertegenwoordigers van overheden, heeft in een constructieve sfeer plaatsgevonden en geresulteerd in de aanname van een gezamenlijke persverklaring.

Bilaterale ontmoetingen zijn eveneens gehouden met de ministers van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), Handel Industrie en Toerisme (HIT) en de Centrale Bank van Suriname.

Ook is een beleefdheidsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee.

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up