Suresur wil als partner verder met ministerie HI&T

Met begrip voor het ingenomen standpunt van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) heeft stichting Support Recycling Suriname (Suresur) kennis genomen van de reactie van het ministerie op het bericht over het uit de handel halen van foambakjes.

Het bestuur van Suresur is in een spoed overleg het erover eens geworden dat de stichting niet anders kan dan de reactie van het ministerie te moeten onderschrijven.

“Voorts kan u worden meegedeeld dat het artikel verschenen op de nieuwssite ‘United Nieuws’ niet is geproduceerd met en door Suresur. Hiervan heeft de stichting ook al de bevestiging gekregen van de nieuwssite”, schrijft de stichting aan de minister.

De projectcoördinator van de stichting heeft tijdens een presentatie aan het districtsbestuur in een interview met de staatszender STVS, inderdaad aangegeven dat foambakjes door het ministerie uit de handel worden gehaald.

Tevens is in het interview door de project coördinator vermeld dat de stichting een petitie had aangeboden.

Hieruit zou waarschijnlijk de indruk zijn ontstaan dat het besluit van het ministerie een gevolg is op de indiening van de petitie. Echter heeft deze petitie niet te maken met het gebruik en het uit de markt halen van foambakjes.

De petitie die is aangeboden heeft betrekking op het gebruik van de ‘single use’ plastic zakken. De stichting is des te meer verheugd dat het ministerie in een breder kader en na een gedegen voorbereid proces alvast besloten heeft foam verpakkingsmateriaal uit de markt te halen.

“De stichting wil u ervan verzekeren dat zij als private organisatie volledig op de hoogte is van de door het ministerie reeds lang opgeslagen weg, ten aanzien van wegwerpplastic en andere materialen die schadelijk zijn voor het milieu.

De in uw bericht opgesomde activiteiten en door u gevoerde gesprekken om tot een integrale aanpak te komen, kunnen dan ook volledig worden ondersteund en bevestigt, omdat ook Suresur daar onderdeel van is geweest”.

De stichting betreurt het dat in het artikel verschenen op United News, de indruk zou zijn ontstaan dat de stichting de trekker is van het project.

Suresur kan zich dan ook volledig terugvinden in de reactie van het ministerie dat ‘uitbannen van wegwerpplastic niet een aangelegenheid is van slechts een private instelling, maar door de gehele maatschappij moet worden gedragen.

Meer nog is Suresur van overtuigd dat slechts en alleen door een gezamenlijke aanpak en samenwerking tussen de overheid, private instellingen en de samenleving het gewenste resultaat kan worden bereikt. Dit is overigens ook de rode draad van onze voorlichting en bewustwordingsacties die juist nu in een verhoogd tempo worden voortgezet.

De stichting betreurt dan ook het voorval en spreekt de hoop uit dat met dit schrijven een misverstand uit de wereld is geholpen en wij als partners samen met alle stakeholders kunnen werken aan de ontwikkeling van het land, in dit geval aan een leefbare en milieubewuste samenleving.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up