SUFOV scoort heel hoog met coherentie bij FIAP

De Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV), die Suriname als landenlid vertegenwoordigt bij de Federation Internationale De L’Art Photographique (FIAP) heeft onlangs bij de 28th FIAP Colour Biennial 2019 in de digitale sectie met de fotocollectie genaamd “Faded Glory” evenveel punten gescoord op het onderdeel coherentie als Rusland die overall winnaar is geworden.

Met coherentie wordt bedoeld een fotocollectie of fotoportfolio, waarbij de fotograaf de foto’s toont in dezelfde stijl en sfeer die vooraf is bepaald. Het hoogste aantal punten die voor coherentie behaald kan worden is 60. Rusland en Suriname scoorden elk 57 punten, de hoogste score bij dit contest.

Ondanks de vorengenoemde hoge score is SUFOV niet in de prijzen gevallen, omdat het onderwerp/thema qua moeilijkheidsgraad heel moeilijk per foto een hogere score kon opleveren. Het hoogste aantal punten per foto is 15 en degene die 8 punten heeft of meer, heeft een acceptatie.

20 foto’s moeten ingezonden worden van maximaal 20 SUFOV-fotografen die met niet meer dan 2 foto’s aan deze wedstrijd mogen deelnemen.

Suriname heeft als klein land 3 keer deelgenomen aan de FIAP landenfotowedstrijd en is deze keer veel hoger geeindigd dan voorgaande contesten, t.w. op de 25ste plaats.

40 landen hebben deze keer in deze categorie deelgenomen waarbij enkele gerenomeerde landen w.o. Duitsland, Brazilie en Japan lager zijn geeindigd dan Suriname.

FIAP is de grootste foto-organisatie waarvan 92 landen via hun federaties lid van zijn. Fotoverenigingen, stichtingen, cooperaties e.d. maar ook individuele fotografen kunnen via de federatie van het deelnemend land (voor Suriname is dat SUFOV) ook meedoen met contesten en foto-tentoonstellingen die lidlanden organiseren onder auspicien van FIAP.

Om bij de deelname van ons volgend FIAP-contest eventueel andere fotowedstrijden nog beter voor de dag te komen, wil SUFOV met enkele workshops voor onze leden maar ook niet-leden de kwaliteit van de in te zenden foto’s op verschillende onderdelen opkrikken.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up