Studenten naar Servië voor artsenopleiding

Een groep van vijftien Surinaamse studenten gaat in Servië een opleiding tot arts volgen.

Deze studenten zullen op donderdag 21 maart vertrekken om aan een basis artsenopleiding te participeren.

Het ministerie van Volksgezondheid is samen met de studenten, de ouders en verzorgers, gedurende zes maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen. Dit nadat de studiebeurzen door tussenkomst van het ministerie van Buitenlandse Zaken beschikbaar zijn gesteld.

Het ministerie van Volksgezondheid is de Servische regering enorm dankbaar. “Alle 15 studenten zijn geaccepteerd door Servië en over ongeveer zes jaar hebben wij jonge Surinamers terug met een gedegen Europese artsenopleiding”, zei een trotse minister Elias in zijn toespraak.

Servië is bereid niet alleen Suriname, maar ook andere landen te helpen. Dit doen zij door middel van het project ‘World in Servia’. Ook andere landen van het Caraïbisch gebied doen mee.

“Suriname is wel het land met de meeste studenten, die medicijnen gaan studeren”, merkte Robert Mohammed, de onderdirecteur van het ministerie, op. In de eerste paar maanden zullen de studenten een intensieve training volgen in de Servische taal.

De reis naar Servië wordt bekostigd door de Surinaamse overheid. Ook krijgen de studenten een eenmalige uitkering van € 500 . De beurs omvat een tijdelijke gratis verblijfsvergunning. Verder ook gratis validatie van de middelbare school- en universiteitsdocumenten.

De kosten voor het aanleren van de taal, de colleges, accommodatie en maaltijden in de studenten faciliteit worden ook volledig door Servië gedekt.

Tevens hebben de studenten een ziektekostenverzekering en krijgen zij een studietoelage van ongeveer 130 euro per maand uitgekeerd.

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up