“Strijd tegen klimaatverandering kan 22.000 miljard euro en 65 miljoen banen opleveren tegen 2030”

De strijd tegen klimaatverandering zal groei teweegbrengen en welvaart creëren, pleiten internationale experts in een rapport. Door de mogelijke winsten in kaart te brengen, willen ze landen en bedrijven overtuigen om sterkere verbintenissen aan te gaan.

De omschakeling van ons economisch model naar een CO2-arme economie “biedt talrijke opportuniteiten”, staat in het rapport van de Wereldwijde Commissie over Economie en Klimaat, die in 2013 in het leven werd geroepen, en gesteund wordt door politieke leiders, bedrijfsleiders en economen.

Minder vervuilde steden, groene energie, en een milieugevoelige landbouw en infrastructuur, “zullen leiden tot een hogere productiviteit, besparingen en meer sociale inclusie”. Volgens de commissie zou een ander economisch model tot 26.000 miljard dollar (22.460 miljard euro) economische voordelen kunnen opleveren tegen 2030. Ook zouden er 65 miljoen banen extra kunnen bijkomen. Ook overheden zouden op hogere inkomsten kunnen rekenen.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up