Strafvermindering voor seks met 13-jarige: ‘Zij wilde het zelf’

Redactie GFC Nieuws — Een Amerikaan die twee meisjes van 13 en 14 had betaald voor “seksuele handelingen” kreeg een forse strafvermindering: de meisjes hadden de man uitgelokt, oordeelde de rechter.

Raymond Soden, 67 jaar oud, had online contact met de meisjes. Hij beloofde hen geld in ruil voor naaktfoto’s en niet nader omschreven “seksuele handelingen”.

Rechter Michael Gibbens van de districtsrechtbank in Kansas rekende het de meisjes aan dat zij uit eigen wil naar de woning van de man gingen en geld accepteerden voor de handelingen.

Hij was ook bekend met de reputatie van de meisjes en hield het voor mogelijk dat zij van plan waren Soden te beroven. Tijdens het proces bleek dat een oudere zus van de meisjes zich had opgeworpen als hun “pooier” en de ontmoetingen met Soden had geregeld. De man zou tijdens een ontmoeting door iemand beroofd worden.

Agressor

De magistraat vond de verklaring van de 13-jarige, dat zij zich niet prettig voelde bij wat in Soden’s huis plaatsvond, twijfelachtig: “Zij voelde zich dus ongemakkelijk bij iets waar ze vrijwillig naar toe ging, zich vrijwillig ontkleedde en voor betaald kreeg?”, vroeg hij zich af.

“Ik denk dat een 13-jarige die aanbiedt wat zij voor geld heeft aangeboden, zeker een agressor is, vooral omdat zij degene is die naar de heer Soden moest reizen,” zei de rechter.

Het “slachtoffer” werd veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en 10 maanden, veel minder dan de minimumstraf van 13 jaren.

Haleigh Harrold, preventiecoördinator van de Metropolitan Organisation to Counter Sexual Assault, zegt dat het absurd is om te denken dat een kind het vermogen zou hebben om de gevolgen te begrijpen van het aangaan van een seksuele relatie met een volwassene.

Foto: Leavenworth County Jail

Meer bizar nieuws

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Japanse man (35) trouwt met hologram

De moeder van Akihiko Kondo weigerde naar zijn bruiloft in de Japanse hoofdstad Tokio te komen, maar haar 35-jarige zoon liet zich daardoor niet weerhouden….

Non wordt pornoster

Acht jaar zat ze in het klooster, de 28-jarige Yudi Pineda. Toen besloot de Colombiaanse het over een heel andere boeg te gooien. Ze zei…

Man (69) wil officieel 20 jaar jonger worden

Emile Ratelband lijdt naar eigen zeggen onder zijn officiële leeftijd. Daarom vroeg de Nederlandse positiviteitsgoeroe vandaag officieel aan de rechter om hem twintig jaar jonger…

Scroll Up