Strafvermindering voor seks met 13-jarige: ‘Zij wilde het zelf’

Redactie GFC Nieuws — Een Amerikaan die twee meisjes van 13 en 14 had betaald voor “seksuele handelingen” kreeg een forse strafvermindering: de meisjes hadden de man uitgelokt, oordeelde de rechter.

Raymond Soden, 67 jaar oud, had online contact met de meisjes. Hij beloofde hen geld in ruil voor naaktfoto’s en niet nader omschreven “seksuele handelingen”.

Rechter Michael Gibbens van de districtsrechtbank in Kansas rekende het de meisjes aan dat zij uit eigen wil naar de woning van de man gingen en geld accepteerden voor de handelingen.

Hij was ook bekend met de reputatie van de meisjes en hield het voor mogelijk dat zij van plan waren Soden te beroven. Tijdens het proces bleek dat een oudere zus van de meisjes zich had opgeworpen als hun “pooier” en de ontmoetingen met Soden had geregeld. De man zou tijdens een ontmoeting door iemand beroofd worden.

Agressor

De magistraat vond de verklaring van de 13-jarige, dat zij zich niet prettig voelde bij wat in Soden’s huis plaatsvond, twijfelachtig: “Zij voelde zich dus ongemakkelijk bij iets waar ze vrijwillig naar toe ging, zich vrijwillig ontkleedde en voor betaald kreeg?”, vroeg hij zich af.

“Ik denk dat een 13-jarige die aanbiedt wat zij voor geld heeft aangeboden, zeker een agressor is, vooral omdat zij degene is die naar de heer Soden moest reizen,” zei de rechter.

Het “slachtoffer” werd veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en 10 maanden, veel minder dan de minimumstraf van 13 jaren.

Haleigh Harrold, preventiecoördinator van de Metropolitan Organisation to Counter Sexual Assault, zegt dat het absurd is om te denken dat een kind het vermogen zou hebben om de gevolgen te begrijpen van het aangaan van een seksuele relatie met een volwassene.

Foto: Leavenworth County Jail

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer bizar nieuws

Man sterft tijdens taco-eetcompetitie

GFC NIEUWS- Een man uit Californië is om het leven gekomen toen hij meedeed aan een taco-eetwedstrijd in de stad Fresno. Zie ook een ander…

Delen:

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

‘Levende mummie’ gevonden

Dankzij enkele herdershonden in Rusland kon een man worden gered die lijkt op een levende mummie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:
Scroll Up