Stootgroep VHP-jongeren Commewijne uitgebreid

Ruim 40 jongeren uit Commewijne hebben zich vrijdag gebundeld in de VHP-jongerenstootgroep Commewijne onder leiding van Preschand Baldew en Mark Lall.

In mei was de opdracht gegeven om de groep zo snel mogelijk uit te breiden. Deze nieuwe groep bestaat voor 90% uit first voters, meldt de jongerenleider Gion Denswil, die voorheen in het bestuur van de NDP-jongeren. Hij vroeg de jongeren om standvastig te blijven.

“Ken je waarde en laat je niet intimideren. Ik ken de partij waar ik vandaan kom door en door en geloof mij, zij gaan jullie komen intimideren of veel materiele zaken aanbieden. Wees op je hoede”, waarschuwde hij.

Soerani Mingoen, die al 15 jaren leerkracht is op de openbare school te Alkmaar, sprak de jongeren ook toe. “Jullie betrokkenheid is voor mij hartverwarmend. Wees betrokken met je omgeving, wees betrokken met de politiek, wees betrokken met alles wat er om je heen gebeurt. Alleen dan kan je een positieve inbreng hebben. Dat ik nu hier voor jullie sta, geeft aan dat wij samen de juiste keus hebben gemaakt. Dat doet mij zeer goed. Wees betrokken, voel je betrokken, denk mee en geef je inzichten. Wees standvastig in jouw keus, bestrijdt corruptie en je zult mij aan jouw zijde vinden”.

VHP-voorzitter Chan Santokhi is zeer ingenomen dat jongeren wederom vertrouwen beginnen te krijgen in de politiek. “Dit is het bewijs dat de 70 jaar oude VHP nu met zeer jong en nieuw elan voortgaat. De oranje beweging spreekt jong en oud aan. Het transformatieproces spreekt jong en oud aan. Er is nog hoop, er is nog redding. Door jullie aanwezigheid bewijzen jullie het land te willen redden”.

Snatokhi vervolgde met: “jullie hebben de macht met jouw stemrecht om de strijd tussen goed en kwaad te beslissen, u kiest voor het goede. Jullie toekomst is veel meer waard dan de voedselpakketten, percelen en alle andere materiële zaken die jullie aangeboden zullen worden. ‘Tek den sani, want na joe belasting moni’. Maar deze zaken brengen geen duurzame ontwikkeling, want met deze regering hebben jullie niet de zekerheid dat je een huis gaat kunnen bouwen”.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up