Stichting 1 voor 12 opent bakkerij

Stichting 1 voor 12 heeft weer een mijlpaal bereikt. De stichting beschikt nu over haar eigen bakkerij die afgelopen zaterdag officieel in gebruik is genomen aan de Van Sprangweg te Sarron. Het heeft ruim zes maanden geduurd om eindelijk de deuren tot de bakkerij te openen, zegt voorzitter Louis Vismale.

De opening van de bakkerij van stichting 1 voor 12 moet gezien worden als nog een inkomstenbron om mensen in nood te helpen. ‘Koop een brood en steun de mens in nood’ is de leuze van de bakkerij.

Vismale is zeer ingenomen met de nieuwe mijlpaal. Hij hoopt dat de bakkerij de volledige ondersteuning van de samenleving zal krijgen, waardoor de stichting meer hulpbehoeftige Surinamers van dienst kan zijn.

De stichting die reeds zijn eigen programma en gaar keuken heeft, zoekt steeds naar meer mogelijkheden om de mens in nood te bereiken. In de afgelopen periode heeft zij zich ook sterk gemaakt voor daklozen.

Bij de opening van de bakkerij heeft de stichting de ruim 100 aanwezigen voorzien van een broodje met kaas. Vismale kijkt uit naar de ondersteuning vanuit de gemeenschap. “Ze hoeven niet alleen geld te brengen, ze mogen ook broden kopen. Als iemand tien broden heeft gekocht, kunnen we al zorgen voor maaltijd voor een dakloze”.

De stichting wil ook ten dienste staan met haar bakkerij, daarom zal zij er ook voor zorgen dat bij bestellingen vanaf 5 broden, de levering door de stichting wordt gedaan. Ook mensen die activiteiten op scholen hebben en brood nodig hebben, kunnen 1 voor 12 contacten.

Bij de opening hebben buurtbewoners aangegeven dat de bakkerij een goed initiatief is. Behalve dat zij elke dag vers brood kunnen kopen, zullen zij ook de nodige ondersteuning bieden om zo ook andere Surinamers te helpen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up