Steeds meer landen houden rampvliegtuig aan de grond; deskundigen nog onzeker over oorzaken crashes

Redactie GFC Nieuws — Ook Engeland houdt de Boeing 737 Max8 aan de grond. Vliegtuigen van dit type mogen niet meer boven het Verenigd Koninkrijk vliegen. Een groeiend aantal landen neemt deze beslissing na de crashes van toestellen van Ethiopian Airlines en Lion Air.

Zondag kwamen 157 mensen om het leven toen een Boeing van Ethiopian Airlines enkele minuten na de start in Addis Abeba neerstortte. Op 29 oktober, ruim vier maanden terug, viel een toestel van de Indonesische maatschappij Lion Air in de Javazee. De 189 passagiers en bemanningsleden werden allen gedood.

In beide gevallen ging het om gloednieuwe vliegtuigen van enkele maanden oud, en beide vluchten kregen binnen enkele minuten na het opstijgen problemen. De piloten waren zeer ervaren, met duizenden vlieguren op de teller.

China, Indonesië, Ethiopië, Maleisië, Singapore en Australië zijn enkele van de landen die de vliegtuigen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer aan de grond houden. Ook Cayman Airways en Norwegian Air houden hun Max8 in de hangars.

Annuleren voor eigen rekening

Amerikaanse vliegmaatschappijen proberen de onrust onder reizigers te bezweren met geruststellingen dat de Boeing veilig is. Andere landen hebben er minder vertrouwen in.

United Airlines heeft er alle begrip voor als passagiers niet met de Max9, grote broer van de 8, willen vliegen. Het Amerikaanse bedrijf beloofde bezorgde passagiers te zullen zoeken naar alternatieven.

Het Nederlandse TUI ziet het anders. Wie niet aan boord wil van het ramptoestel “is uiteraard vrij om af te zien van de vlucht.” De kosten van het annuleren zijn echter wel voor eigen rekening, liet TUI weten.

De problemen met het toestel kunnen rampzalig zijn voor Boeing en de Amerikaanse economie. De prijzen variëren van 100 tot 135 miljoen per kist. De bouwer heeft pas nog 461 afgeleverd, en er lopen bestellingen voor nog eens 4661 vliegtuigen.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up