Steeds meer landen houden rampvliegtuig aan de grond; deskundigen nog onzeker over oorzaken crashes

Redactie GFC Nieuws — Ook Engeland houdt de Boeing 737 Max8 aan de grond. Vliegtuigen van dit type mogen niet meer boven het Verenigd Koninkrijk vliegen. Een groeiend aantal landen neemt deze beslissing na de crashes van toestellen van Ethiopian Airlines en Lion Air.

Zondag kwamen 157 mensen om het leven toen een Boeing van Ethiopian Airlines enkele minuten na de start in Addis Abeba neerstortte. Op 29 oktober, ruim vier maanden terug, viel een toestel van de Indonesische maatschappij Lion Air in de Javazee. De 189 passagiers en bemanningsleden werden allen gedood.

In beide gevallen ging het om gloednieuwe vliegtuigen van enkele maanden oud, en beide vluchten kregen binnen enkele minuten na het opstijgen problemen. De piloten waren zeer ervaren, met duizenden vlieguren op de teller.

China, Indonesië, Ethiopië, Maleisië, Singapore en Australië zijn enkele van de landen die de vliegtuigen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer aan de grond houden. Ook Cayman Airways en Norwegian Air houden hun Max8 in de hangars.

Annuleren voor eigen rekening

Amerikaanse vliegmaatschappijen proberen de onrust onder reizigers te bezweren met geruststellingen dat de Boeing veilig is. Andere landen hebben er minder vertrouwen in.

United Airlines heeft er alle begrip voor als passagiers niet met de Max9, grote broer van de 8, willen vliegen. Het Amerikaanse bedrijf beloofde bezorgde passagiers te zullen zoeken naar alternatieven.

Het Nederlandse TUI ziet het anders. Wie niet aan boord wil van het ramptoestel “is uiteraard vrij om af te zien van de vlucht.” De kosten van het annuleren zijn echter wel voor eigen rekening, liet TUI weten.

De problemen met het toestel kunnen rampzalig zijn voor Boeing en de Amerikaanse economie. De prijzen variëren van 100 tot 135 miljoen per kist. De bouwer heeft pas nog 461 afgeleverd, en er lopen bestellingen voor nog eens 4661 vliegtuigen.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up