Start tweede fase digitaliseringsproces RGB

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond-en Bosbeheer (RGB) is van start gegaan met de tweede fase van het digitaliseringsproces van grondaanvragen.

Het project is begonnen op initiatief van het e-Government Suriname programma. “Met dit traject tracht het ministerie de verdere stappen te zetten voor het vergroten van volledige transparantie van de dienst”, zegt minister Lekhram Soerdjan.

Volgens minister Soerdjan is de gedachtegang van het digitalisatieproces op RGB dat elke burger recht heeft op een stukje grond. Deze in de praktijk te concretiseren en wel op een manier, waarop de burger geen problemen meer ondervindt, zoals te lang wachten, dubbele uitgiften en alle andere problemen die gepaard gaan met het gronduitgiftebeleid.

“Het proces van digitaliseren garandeert de burger meer zekerheid. Het streven is om de achterstand die nu bestaat ook middels digitalisering, overzichtelijk te maken, zodat het proces van afhandeling vlotter kan verlopen”, benadrukt de bewindsman. Sociaal, maatschappelijk en economisch bekeken moet dat voor een verbetering zorgen van de dienst.

De eerste fase van het digitaliseringstraject begon in 2018. Alle nieuwe aanvragen worden digitaal geregistreerd en alle onderlinge documenten gescand. Het dossier wordt direct elektronisch opgebouwd en het LAD-strookje wordt uitgeprint vanuit het systeem.

Bij de 2e fase zijn de afdelingen Grondregistratie, Grondinspectie en de secretariaten gedigitaliseerd. Ook is gewerkt aan een netwerk, waarbij alle facetten binnen het ministerie een overzicht hebben van de ingekomen, lopende en afgehandelde aanvragen.

Bij de volgende fase zal gewerkt worden aan de digitalisatie van de opleggerskaarten en het register.

Er is ook gedacht om een mogelijkheid te creëren voor de burgers, zodat zij de status van hun aanvraag digitaal kunnen bekijken. Dit zal in samenwerking met e-Government geschieden.

Delen:

Meer nieuws

Coronie geeft feedback op Visserij Management Plan

GFC NIEUWS-Vissers en andere stakeholders uit de visserijsector in Coronie hebben geparticipeerd aan een consultatiebijeenkomst over herziening van het Visserij Management Plan (VMP) 2014-2018. Delen:

Delen:

Ode aan Inheemsen in Palmentuin

GFC NIEUWS- Jaren terug is advies uitgebracht aan de regering voor het plaatsen van een gedenkteken voor de Inheemse mannen, vrouwen en kinderen die tijdens…

Delen:

Dorpen in Para bezorgd over veiligheid

GFC NIEUWS- De Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica kondigt verscherpte en gemeenschappelijke actie aan voor het recht op veiligheid, begaanbare wegen en…

Delen:

Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven

GFC NIEUWS- In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Delen:

Delen:

Adviesprijs HI&T per kippenei SRD 1.40

GFC NIEUWS- De adviesprijs van kippenei is door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vastgesteld op SRD 1.40 per stuk. Delen:

Delen:

ARVAS wil certificering koeltechnici

GFC NIEUWS- De Associatie voor Air-conditioning Refrigeration and Ventilation Association Suriname (ARVAS) bracht vorige week een kennismakingsbezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van…

Delen:

Viskeuringsinstituut verder geaccrediteerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium van de Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is sedert 2017 in de branche van…

Delen:

VMS schort acties op met 3 weken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdag tijdens een zeer druk bezochte ledenvergadering besloten om de aangekondigde acties met 3 weken…

Delen:
Scroll Up