Start bouw 3250 woningen te Altona 2

Te Altona 2, Vredenburg Serie B in het district Wanica, zal P&D Real Estate in samenwerking met de Surinaamse overheid, 3250 woningen opzetten.

Het zal in deze gaan om luxe en sociale woningen, die op een terrein van 400 hectare zullen worden gebouwd. Op zondag 10 maart jongstleden vond de eerstesteenlegging plaats.

President Desiré Delano Bouterse die de aanwezigen toesprak, gaf aan dat het een heel bijzondere dag is. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat P&D Real Estate voldoende ervaring en deskundigheid heeft opgebouwd. “Wij hebben veel werk te doen” zei de president overtuigd.

Het staatshoofd is ervan verzekerd dat de partnerschap tussen het bedrijfsleven en lokale banken soelaas biedt. President Bouterse zegt alle vertrouwen te hebben in de uitvoering van dit project.

Voor het staatshoofd is het noodzakelijk dat wij niet alleen vertrouwen in ons zelf moeten hebben maar ook in het land. Op die manier kunnen wij gezamenlijk het land opbouwen en tot grotere hoogten komen.

Volgens vicepresident Ashwin Adhin is het een antwoord op de behoefte van de gemeenschap, om zoveel mogelijk woningen op te leveren. Het bedrijfsleven wordt hierin ondersteund. “Regeren is niet alleen vooruitkijken, maar ook durven te ondernemen, maar dan met de ondernemer”, sprak de vp.

De vicepresident is de mening toegedaan dat grote daden voortkomen uit groot denken. “Door elke dag daden te stellen, ongekende resultaten neer te zetten en met de mensen te communiceren heeft tot gevolg dat met weinig woorden het vertrouwen bij de bevolking herbevestigd wordt”, merkte de vp op.

Ook de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad die aanwezig was bij deze bijzondere plechtigheid, gaf te kennen verrast te zijn met deze enorme stap vooruit. Volgens de bewindsman geeft dit het ondernemerschap van P&D Real Estate aan en het niveau van onze bankiers, om waar nodig in te grijpen om de nodige ondersteuning te bieden.

Volgens minister Hoefdraad is er naast je gezondheid en gezin, geen kostbaarder bezit dan het hebben van je eigen huis.

De sociale woningen zullen door de lokale banken gefinancierd worden. De luxewoningen kunnen de klanten ook intern financieren bij P&D Real Estate.

Op zondag 10 maart werden tevens 72 sleutels door de vicepresident overhandigd aan trotse bewoners van het Altona 1 project, waar in totaal 200 woningen zijn opgeleverd.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up