Start Agro-Industriepark dit jaar een streven en geen nieuwe visvergunningen 2020

In De Nationale Assemblee heeft minister Rabin Parmessar aangegeven dat het streven is te starten met het Agro-Industriepark dit jaar.

De bewindsman ging breedvoerig in op de Agro-industrie. “De voorbereiding van dit langjarig project is in volle gang. Het ministerie werkt aan de stimulering van het particuliere initiatief en is faciliterend”, benadrukte de minister.

Belangrijk is om de beoogde afzetmarkten voor de agrariërs te bereiken, zodat producten verder dan de lokale markten worden afgezet.

Waterbeheersingssystemen zullen ook worden aangepakt door het ministerie, waardoor landbouwgronden nuttig kunnen worden gebruikt. Het is ideaal om voer voor vee te produceren, hiervoor is nodig: mais, soya en gras. Deze zijn enkele aspecten van het Agro-Industriepark.

Minister Parmessar heeft verder tijdens de beantwoording van de 2e ronde gesproken over onder andere visvergunningen. “Er is geen ruimte voor nieuwe visvergunningen in 2020. Te veel visvergunningen zijn uitgegeven. Belangrijk voor een duurzame ontwikkeling van de visserijsector is een optimale controle op de wateren opvoeren. Daar zullen het ministerie van LVV en andere autoriteiten hard aan werken”, gaf de minister aan.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up